Михалевски: Депутати и кметове да се срещнат с министрите

 

Жителите на община Девин дават срок на правителството до 10 юли, за да реши проблема със затворената болница в града, след което започват ефективни стачни действия. Това стана ясно на общоградска среща в местното читалище с участието на депутата от Коалиция за България инж. Димчо Михалевски и областния председател на БСП-Смолян Дора Янкова. Срещата продължи повече от 3 часа в присъствието на над 600 души. Стачните действия ще бъдат подкрепени мощно и от жителите на Борино и Доспат, които също са ощетени от липсата на здравно заведение в Девин. Хората заявиха, че вече им е омръзнало да бъдат лъгани и мачкани, а търпението им е изчерпано докрай. Депутатът инж. Димчо Михалевски заяви, че подкрепя жителите на трите общини, но призова преди протестите по негова инициатива да бъде сформиран комитет от над 20 души, с участието на петимата народни представители от Смолянска област, кметовете на Девин, Доспат и Борино, както и граждани от трите общини, които следващата седмица да проведат срещи с министрите на здравеопазването и финансите, които заедно да призоват да отпуснат 1,8 млн.лв., за да се покрият задълженията на болницата. В Девин тече и подписка, която ще влезе в декларация до премиера Бойко Борисов, министрите на здравеопазването и финансите, Народното събрание, с която хората ще поискат възстановяване на болницата, регистриране на ново лечебно заведение, както и определени стимули и компромиси, за да може да се обособят поне пет отделения. Михалевски обяви и създаването на граждански фонд, в който жителите на трите общини да дарят по 1 ст. или по колкото могат, за да докажат на управляващите че правят всичко възможно, за да имат болница. Депутатът настоя и за разследване на виновните за това състояние на болницата, които да понесат тежки наказания. Според него проблемите са започнали отдавна, като най-големите злоупотреби са били с горивото.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I