„Една от основните цели, които си поставяме е да привлечем нови инвеститори в община Смолян". Това каза кметът на общината Николай Мелемов на среща, организирана от Гражданско движение „ДНЕС". На нея присъстваха народните представители от ГЕРБ Недялко Славов, д-р Даниела Дариткова, депутатът от БСП Димчо Михалевски, граждани и представители на институции. Мелемов обясни, че с привличането на инвеститори ще се намали безработицата и ще се повишат доходите на хората в общината. „Лошо е и когато работещите хора имат ниски доходи, защото икономическият живот в общината замира", посочи Мелемов. Той каза още, че целта на изпълненото предизборно обещание – да намали данъците, е било с цел да се смъкне тежестта от цялото население, също така по този начин се прави икономическата среда, много по-привлекателна за инвеститорите. „Общинското ръководство трябва да привлече финанси, да намали безработицата, да повиши доходите, което ще доведе до разрешаване на други проблеми", посочи градоначалникът и допълни, че той като кмет прави всичко възможно да създава условия за младите хора, защото те са бъдещето за една нация, за един град. "Ние сме отворени за търсенето на решения на всякакви проблеми, но те са били натрупани през годините", обясни Мелемов. Той добави, че от години е факт лошата инфраструктура, като целта на общинското ръководство е да намери начин достъпът до Смолян и общината да бъде по-бърз и лек.

Депутати спасяват Родопите със законови промени

 

Високата безработица, ниските доходи, лошото състояние на пътищата, липсата на басейн, кино, места за забавления на младите хора, са резултатите от проведено проучване на основните проблеми на Община Смолян и жалбите от областта в приемната на ГД„ДНЕС", обявиха от движението. Хората са поставили, като част от проблемите си, антените на мобилните оператори, има и предложение за ранно пенсиониране на многодетните майки, както и оплаквания от монополистите. Народният представител от ГЕРБ Недялко Славов заяви по време на срещата, че диалогът с гражданските организации е важен, като изрази надежда и за в бъдеще съвместно да търсят решение на проблемите на жителите на областта. „На нашите приемни хората поставят същите проблеми", посочи Славов и допълни, че е имал многократни контакти с движение"Днес", което разполага с изключителен потенциал. Недялко Славов коментира и Закона за горите. Според народния представител държавата трябва да създава механизми, които да насърчават инвестициите. „Тези промени, които се предлагат в Закона трябва да бъдат приветствани, защото считам ,че те са благоприятни и насърчават инвестициите в курортите", посочи Славов. Димчо Михалевски заяви от своя страна, че трябва да се намери консенсус в Родопите, затова кои са основните неща, които биха задържали младите хора тук, за да има семейства, по-голяма раждаемост, да има развитие."Трябва да се създаде специален Закон за планинските територии", посочи Михалевски и предложи всеки да даде предложения, които да се обсъдят, за да може на есен да се внесе предложение за такъв закон.

 

 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I