Десет нови съда за смет достави почистващата фирма "Титан Клинър" на община Мадан. По разпореждане на кмета на общината Фахри Молайсенов съдовете са поставени около центъра на града, като заменят повредени и амортизирани "Бобри". Ръководителят на отдел "Благоустройство на територията" Бисер Базинаков в общината е натоварен със задачата да изготви анализ за състоянието на съдовете за смет в цялата община на базата, на който да бъдат доставени още съдове. Базинаков обясни, че има доста повредени съдове, както и редица изгорели, тъй като често гражданите изхвърлят незагасена пепел, от която търгват пожари. В общината има и много кошове, чийто колела са откраднати, но се ремонтират. 

Една от основните цели на община Мадан е градът да стане по-чист и подреден. По думите на Базинаков, благодарение на усилията на общината и по-добрата координация с почистващата фирма, Мадан в момента е сред най-чистите родопски градове. От пролетта до момента са засадени над 5000 броя цветя, оформени са нови зелени алеи. Общината е извършила и пръскане срещу кърлежи и змии в целия град и големите села. Ликвидирани са и няколко нерегламентирани сметища в селата Върбина, Средногорци и "Халиловска махала". Със служителите от програмите за временна заетост е извършена оборка по труднодостъпни дерета, от които са изкарани тонове отпадъци. Назначени са и две еколожки, които извършват непрекъснат обход, следейки за чистотата и не регламентирано изхвърляне на отпадъци.

 

 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I