Народният представител от Коалиция за България инж. Димчо Михалевски и инициативният комитет „За здравето в Девин, Борино и Доспат" изпратиха открито писмо и декларация до редица институции във връзка със затворената от почти година болница в Девин. Писмото е адресирано до смолянските депутати от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова и Недялко Славов, както и народните представители от ДПС – Ариф Агуш и Елин Андреев. „ Ние сме избрани по волята на българските граждани, на хората от Родопския край. По-важно от нашите спорове и различия е способността ни да бъдем съпричастни и да решаваме проблемите на хората, които са ни дали своето доверие. Днес пробният камък за нашата полезност и необходимост е много прост – ще гарантираме ли на хората от Западните Родопи достъпна и близка болнична помощ. Ще я има ли болницата в Девин, така както я е имало през последните 50 години", пише депутатът от Коалиция за България. С декларация, подкрепена от 3000 подписа, адресирана до президента, премиера, министрите на здравеопазването и финансите, народното събрание, омбудсмана и кметовете на Доспат, Борино и Девин гражданите призовават институциите за помощ, подкрепа и съдействие, за решаване на най-болния въпрос, касаещ трите общини – затворената болница. „Хората са отчаяни и обезверени, бедни и безработни, социално слаби и безпомощни, без средства и възможност да пътуват, което от своя страна води до самолечение и изход с фатален край. Родопите бавно, но сигурно обезлюдяват. Разбираме тежкото икономическо и финансово състояние на страната. Ние плащаме своите данъци и здравноосигурителни вноски. Поне тези, които все още имаме работа. Обръщаме се към Вас с настояване и спешно решаване на проблема ни, който граничи с геноцид", пишат гражданите в декларацията си.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I