В Златоград се направи първа копка на един от най-значимите инфраструктурни проекти, част от комуникационното трасе, обединяващо движението на автомобили от областните градове Смолян и Кърджали към Република Гърция. Изпълнението на проект "Изграждане на комуникационно трасе Златоград-Термес-Ксанти" се осъществява от община Златоград в партньорство с гръцката периферия Източна Македония и Тракия, с финансовата подкрепа на Оперативна Програма за Европейско териториално сътрудничество Гърция-България 2007-2013 г. Инвестицията е на стойност 1 887 403,91 евро.

В церемонията по официалното стартиране на проекта взеха участие и народният представител Недялко Славов, както и губернаторът Стефан Стайков.

Срокът за изпълнение на строителството е 99 календарни дни. С реализация на строителните дейности по проекта ще се благоустрои съществуващата пътна инфраструктура в центъра на града и ще се осигури нормално движение на автомобилния трафик. Предвидени са дейности, свързани с изграждане на паркинг със 72 паркоместа, от които 4 ще са за хора с увреждания и на два моста, част от подхода към Република Гърция. Това е първият етап от реализацията на Комуникационното трасе Златоград-Ксанти.

За срока на строителните работи е създадена и временна организация на движението за ГКПП Златоград–през ул „Хан Аспарух", която става двупосочна, както и през улици „Ахрида" и „Рожен". Очаква се до края на месец октомври обектът да бъде открит.

 

 

 

 

 

 

 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I