Нов маунтийн байк парк отваря врати в Пампорово. На 30 юни и 1 юли по случай откриването на летен сезон 2012 в Пампорово всички любители на планинското колоездене и планината ще могат да се насладят на съвсем новия "Вело парк Пампорово", който разполага със специализирани трасета за планинско колоездене с различни нива на трудност, подходящи за всички - от най-малките до най-големите и от начинаещите до професионалистите. За дните на откриването всички посетители ще могат да се възползват от новата придобивка абсолютно безплатно, като единственото условие е всеки присъстващ да донесе усмивката и доброто си настроение, съобщиха от „Пампорово" АД.  Байк паркът разполага със специализирано трасе за спускане с дължина 1800 метра, проектирано от Concept Creative, което е готово да приеме състезания от международно ниво, на което професионалистите и малко по-добрите ще могат да тренират. За начинаещите, децата и семействата, които искат да се разходят в планината, да поспортуват или просто да подишат от свежия родопски въздух, има разработен фамилен маршрут с дължина 5400 метра. Пътеката е подходяща за всички възрасти и ще доставя пълно удоволствие на колоездачите, като ги отвежда до някои от най-красивите места в района. С откриването в парка ще заработи и специализирано трасе за обучение и усъвършенстване на уменията с дължина от 2800 метра подходящо за всички, които искат да натрупат повече опит и да преминат плавно към по-сложните трасета с по-голямо натоварване. По-напредналите байкъри ще могат да карат по маршрути със средна трудност и да тренират, преди да преминат към по-трудните трасета.

През лятото ще се работи още по разработването на парка и до края на сезона се очаква на място да има около 10 км. специализирани трасета изпълнени с всякакви препятствия и заигравки, като виражи, скокове, разнообразни дървени конструкции, които ще видим за първи път в България и много други интересни приспособления, както и още около 20 км обособени и маркирани маршрути с различни нива на трудност насочени повече към дисциплината крос кънтри.  От "Вело парк Пампорово" са си поставили за цел в близките години да превърнат парка в едно от най-посещаваните места през лятото. За всички, които не разполагат със собствен байк, на място ще се отдават под наем най-новите модели на велосипеди Drag. Музиката в Пампорово няма да спира нито през деня, нито през нощта, защото за всички гости на курорта, специално по случай откриването, вечерта на 30-ти юни ще има и парти с много музика и настроение .

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I