Окръжен съд–Смолян за втори път е отличен с приза „Съд-модел в България". Това се случи през уикенда на церемония в гр. Трявна. Събитието е организирано от фондация „Америка за България" и „Програма за развитие на съдебната система". На церемонията присъстваха председателят на Върховния касационен съд проф. Лазар Груев, министърът на правосъдието Диана Ковачева, Андрю Кели – секретар по политическите въпроси на посолството на САЩ в България.

Общо 9 съдилища в цялата страна бяха отличени с този приз. Паметните плакети бяха връчени от програмния директор на фондация „Америка за България" – г-н Ленко Ленков. „Това отличие е признание за упоритата работа през годините на целия личен състав на Окръжен съд – Смолян за повишаване на общественото доверие към работата на магистратите и за изграждане на една прозрачна, достъпна и прогнозируема съдебна система, но то е и огромно задължение и изисква от нас полагането на още по-високи цели.", заяви на церемонията Игнат Колчев – зам.-председател на Окръжния съд, който прие отличието. Показателен е фактът, че два от всички девет съдилища, които бяха отличени, работят на територията на област Смолян – Окръжен съд – Смолян и Районен съд – Чепеларе. Оценката се дава за почти 100-процентово изпълнение на всички 24 цели, залегнали в План 2, който се утвърди като национален стандарт за ефективна работа на съдилищата в процеса на правораздаване, администрация и обслужване на граждани.

 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I