Референдумът за АЕЦ „Белене", чийто резултат няма да мине, ощетява училищата в региона. Това алармираха от Синдикат „Образование" към КТ „Подкрепа".

В повечето училища в областта ще се образуват избирателни секции и ще бъдат необходими разходи за извънреден труд на персонала.

„И в събота, и в неделя, ще трябва да бъде осигурено отопление, което в някои училищни сгради достига до над 5000 лева. Нека не забравяме и разходите за електроенергия са почти два дни", твърдят от конфедерацията.

Синдикат „Образование" има сигнали от училища, които осигурявайки стационарен училищен телефон, за деня на избора, след това са плащали сметки от по над 150 лева.

Полагайки извънреден труд, работилите в училищата, трябва да почиват следващия ден, което автоматично генерира средства за заместници.

Напълно изключено е референдумът за втора ядрена централа да има валиден резултат, гласят прогнозите на социолозите.

Избирателите, които ще излязат да дадат своя глас на 27 януари, ще бъдат под 1 млн., което не е достатъчно, за да се мине определения по закон праг за легитимност на референдума. По закон, за да е валидно допитването до народа гласувалите трябва да бъдат не по-малко от последните парламентарни избори, като през 2009 година до урните отидоха над 4,2 млн. души.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Който гласува с "Да", той гласува за милионите, които откраднаха от гьола Белене Овчаров и другите комунисти. Ако се строи, ще има да крадат още 10 години. Комисионните са им обещани, само ако пробутат строежа на АЕЦ "Белене".
    Правилният въпрос гласи: Искате ли Овчаров, Станишев, Димчо Михалевски да крадат от вашите данъци?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I