Няма данни за застрашени хора на територията на община Неделино, където е обявено бедствено положение, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Тревожна е обстановката на територията на областите Смолян и Кърджали, като в засегнатите от дъждовете общини работят всички налични екипи от пожарникари, спасители и полицаи. Пороят е засегнал кметството на с. Върлиново, наводнени са и множество мазета и подземни етажи на жилищни сгради. Затворен е пътят Неделино - с. Крайна. Остава прекъсната и пътната връзка с околните села – Козарка, Ангелови колиби, Раевица, Учрума и Тънка бара. На много места са се активизирали свлачища, а на други - придошлата вода е съборила крайпътни дървета. Около 16 часа пожарникари помогнаха на учениците, закъсали на пътя между град Неделино и с. Крайна. Децата са настанени в града, доставена им е храна и вода. Нивото на река Върбица край Златоград е високо, но към 18 часа е отбелязан спад. По-рано днес пожарникарите и спасителите от града изградиха диги на критичните точки от чували с пясък. Определени са и преливните зони, където е преустановена всякаква дейност и са изведени хората от района. Язовир Златоград е на нивото на преливане и към момента се извършва наблюдение. Няма получени сигнали за пострадали или бедстващи граждани на територията на областите Смолян и Кърджали.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I