Като вицепремиер и вътрешен министър, заедно с правоохранителните органи, успяхме да преборим и да прекършим гръбнака на организираната престъпност, но това нямаше да стане без сплотената парламентарна група на ГЕРБ. Това каза зам.председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на Националната конференция на партията. След изказването на Цветанов в залата беше пуснат видеоматериал, в който се показват успехите на правителството на ГЕРБ, отбелязва „Преса". 

Националната конференция на ГЕРБ започна пред близо 15 хиляди души в столичната зала „Арена Армеец". На събитието присъстваха лидерите на партията Бойко Борисов и Цветан Цветанов,  имаше и силно международно присъствие от сродните на ГЕРБ партии в европейския парламент. Представени бяха и водачите на листи по региони.
С помпозност и в стила на най-бляскавите американски предизборни шоу-прояви Цветан Цветанов представи листите на ГЕРБ в страната с доста милиционерско чувство за хумор. Когато представяше Делян Добрев, Цветанов разкри на аудиторията, че бившият министър ще има трето дете. "В мандата се случват и хубави неща – и аз имам трето дете", дълбокомислено заяви Цветанов. След това при представянето на Цецка Цачева уточни, че по думите на неговия бос - "премиера" Борисов трябва да се залага на жените. При една Корнелия от ГЕРБ пък добави, че това не е Корнелия Нинова от БСП.
"Уважаеми победители", обърна се зам.-председателят на ГЕРБ и председател на предизборния щаб Цветан Цветанов към симпатизантите и членове на ГЕРБ в столичната "Арена Армеец" в началото на словото си. Казвам уважаеми победители, защото от 2006 година ГЕРБ печели седем последователни победи. Искрата за тази надежда на България беше благодарение на нашия лидер Бойко Борисов, каза Цветанов от трибуната на Националната конференция. Той продължи да нарича Борисов "премиера". А музиката и режисурата на шоуто беше като за победители – с паузи и съответни акценти. Като вицепремиер и министър на вътрешните работи успях да преборя и пречупя гръбнака на организираната престъпност, заяви Цветанов и прекъсна словото си, за да покаже видео презентация на свършеното от ГЕРБ.
Преди да представи водачите на листите на ГЕРБ Цветанов направи кратък преглед на историята на партията от нейното основаване като сдружение, през учредяването й в Зала 1 на НДК. "2005 година участвахме в първите частични избори в София без партия, а с авторитета на Бойко Борисов", заяви Цветанов. Той неколкократно споменава името на бившия премиер и открояваше личния му принос за успешните резултати на партията.
2009 година е най-важният момент за България – европейски избори и парламентарни, които дадоха възможност българските граждани да изберат политическа партия ГЕРБ, с лидер Бойко Борисов, с министър-председател Бойко Борисов, припомни зам.-председателят на партията. Без вас нямаше да има Цветанов, нямаше да има ГЕРБ, обърна се той към делегатите в спортната зала. 
Конгресът започна с преизборния клип на партията на Борисов. В него се подчерта, че по време на ГЕРБ правителството е вляло 10 млрд. в икономиката, 24 млрд. в инфраструктура, социалната и културната сфера. „Пътят, по който тръгнахме, не беше лесен, той беше предизвикателство. Днес обаче, повече от всякога имаме воля да продължим. Това е само началото, защото ние сме ГЕРБ и имаме воля да променим България", се каза още в клипът, с който ГЕРБ ще агитира в изборите. „Всички надежди са свързани с Бойко Борисов и ГЕРБ", това каза Сюзане Лутер в речта си, като допълни ролята на Християнсоциалният съюз в раждането и развитието на партията.
Освен ГЕРБ, няма друга партия, която да може да спира бившите комунисти. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на Националната конференция на партията. За съжаление, сестрински партии в ЕНП говориха срещу ГЕРБ, каза Борисов. Борисов отбеляза, че не може партии с по два - три процента подкрепа, да казват кой ще е премиер. Заредих се с малко от вашия оптимизъм. Макар че не би трябвало да е така радостно за това, което ни предстои, каза той.
Борисов благодари на всички, които са помагали на ГЕРБ през годините. „Ще спомена само веднъж името на Станишев и то не защото искам да го коментирам. Днес във вестниците пише, че ние ГЕРБ сме му пуснали досие. Той самият дезертира, бяга от политическа отговорност. Кой ще му дава задачите на този премиер, къде го има това в Европа? Лидерът е президент. ГЕРБ няма нищо общо с пуснатото му досие. Забранявам думата за неговото досие да се говори по дебати. Все едно го няма", посочи Борисов. Борисов направи забележка на водачите листите, че са без вратовръзки на конференцията. 
Гарантираме за следващите години 32 милиарда лева да влязат в българската икономика, благодарение на гостите от първия ред, каза още лидерът на ГЕРБ. Когато говорим за ГЕРБ, трябва да говорим за партия, която е донесла пари в България. Когато говорим за БСП и ДПС, това са партии, изнесли пари от България, каза Бойко Борисов. Би било рядка глупост за една нация да избере партия, на която да й спрат еврофондовете. Бих искал - оптимизмът да го заменя с реализъм и прагматизъм. Преди 4 години направихме една оптимистична програма. Нямаше как да не го направим, като Орешарски твърдеше, че България ще бъде заобиколена от кризата. На практика – с половин милиард бяхме се потопили, когато встъпихме на власт.
Щели да създават 25 000 работни места, 40% по-високи доходи. Ако тук бяха сложили точката, аз щях да кажа – нека да ги оставим да управляваме. Ние не можем да дадем тези работни места. Но те не сложиха точка тук. Орешарски мина през много места, кой ще му дърпа конците, коментира Борисов. „Програмата на ГЕРБ е документ в който ясно казваме какво сме направили, къде сме сгрешили и как ще я поправим тази грешка. Без илюзии. Ако беше хубаво да си премиер, щеше да има заявки да си премиер, нямаше да бягат", каза Борисов. 
Аз съм отстранил най-много министри и зам.-министри, включително и само за сигнали. На моменти, силата и властта правят хората, да не кажа - и арогантни. Силата на партията направи някои хора... Затова може би сме рекордьори по сменени министри, зам.-министри, агенции и какво ли не. Ако по-рано се бях намесил и направил смените по министерстват, което е моя грешка, можеше да се избегнат още много негативи. Ние се учим от грешките и при ново управление, мисля, че няма да го допуснем, каза Бойко Борисов.
За медиите ще отговоря на един въпрос - дали е имало чадър над Миро Найденов. Три години и половина тече това дело; вие си отговорете защо в месеца преди изборите се повдигна това обвинение, а не преди две, три години. Изчака се моментът да влезем в предизборна кампания, каза още  Борисов. Когато разговаряте с хората, няма да се криете за това, което сме сгрешили. Който не работи, той не греши. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на Националната конференция на партията, предаде репортер на Агенция „Фокус". „Ако не бяхме отделили 20% за кофинансиране, щеше да има пари за пенсии и заплати, но нямаше да имаме проекти. Можеше ли да дадем повече пари на майките? Можеше. 30 – 35 млн. лв. все от някъде щяхме да ги заделим. Ние се заинатихме да правим 10 детски градини в София. 2 милиона души хранят 5 милиона в страната. Сами разбирате в такава ситуация как се създават доходи и как се постига растеж", каза лидерът на ГЕРБ. „Можеше ли да връщаме по-бързо ДДС? Можеше. Можеше ли да не се дразним със зърнопроизводителите? Можеше. И го направихме", каза Борисов.
ГЕРБ ще управлява, ако хората искат - каза лидерът на ГЕРБ. Мен ме обвиниха няколко негодници, че съм диктатор. Кой диктатор си дава оставката, кой диктатор си дава властта. Това, че при нас има ред и дисциплина, не значи, че има диктатура. Добре, че дадохме оставка, за да се видят и медиите кой на кого служи. Като партия ние нямаме нито една медия, нито вестник, нито телевизия. А много "бедни" партии ме преследват с камери. Каква независима журналистика е тази, партийна телевизия. Хубаво стана, че с тази оставка и тази, натрапена в Брюксел информация, се видя, че медиите се държат главно от ДПС, БСП, "Атака" и Скат, каза Борисов.
Важните послания ги разбрахте: Десет процента плосък данък. Седем дни връщане на ДДС. Работа, работа, работа, обърна се Борисов към делегатите на конференцията. По повод водачите на листи на партията в 31-те избирателни райони Борисов заяви: „Далеч съм от мисълта, че са най-добрите, но ще свършат работа". „Моята заслуга е в програмата. Направихме един документ, в който ясно да се каже, че ако ГЕРБ е на власт, няма да се вдигат данъците, ще продължи финансовата стабилност. ГЕРБ няма да взима заеми. Всяко едно поколение трябва само да се оправя и нашите деца не трябва да носят отговорност за нас. Българинът взима заем, когато си строи къщата или си учи детето, т.е. ако ГЕРБ е на власт ще се взимат заеми за инфраструктура. Планираме мащабна работа – взимат се 12 сметки от предишните месеци, средна цена, държавата осигурява пари за енергийна ефективност, което сваля цената с 30-40%, фирмата, човека плаща в следващите три години и след това си получава къща или блок санирана, красива сграда", каза Борисов.
ГЕРБ няма нищо общо с пуснатото досие на Станишев, заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на националната конференция на партията. Забранявам думата "досие" да се говори за него по дебати или където и да било, все едно го няма, нареди Бойко Борисов. Той се обърна към лидера на БСП да потърси щаба, който го атакува, а не да обвинява ГЕРБ. Бих го посъветвал да види кой е щабът, защото аз го знам, атакува първо мен, после него, бих го посъветвал, а не да гледа нас, каза Борисов. Защото ние не само, че нямаме нищо общо, но и начинът на вадене на компромати е много лош, допълни той и обвини Станишев, че дезертира и бяга от политическа отговорност като иска да посочи някого за премиер. 
Националната конференция бе уважена от авторитетни политици от Европейската народна партия. Германският депутат Ханс-Петер Ул изрази надеждите си за бъдещето на ГЕРБ: "Вие не вървяхте по пътя на Кипър, с пране на пари да се стигне до модел, с който държавата не може да функционира. Вие вървяхте до един сериозен, стабилен път, който не води до задлъжняване на България. Затова станахте пример. Поради това желая България да продължи по този успешен курс, път на вътрешна стабилност. Пожелавам си България да остане гарант за приятелска към Европа политика. Като германски политик, желая България заедно с Германия, да се бори за стабилна Европа. България се нуждае от една силна ГЕРБ", отбеляза германският политик.
Анка Боаджу, зам.председател на ЕНП, изрази надеждите си ГЕРБ да продължат да бъдат силна така, така че в България да не се повтори това, което се случва в Румъния и социалистите да спечелят изборите.
Бившият министър-председател на Турция Месут Йълмаз заяви: „Нашите общи усилия за постигане на членство в ЕС сближиха нашите страни. Споделяме еднакви убеждения, нашето приятелство непрекъснато расте. Това, обаче, не означава, че е постигнат пълният потенциал на нашето сътрудничество", посочи Йълмаз. 
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I