Инвеститори се срещнаха с Мелемов, проучват възможностите за изграждането на кабинков лифт ски между Смолян-Пампорово
Гръцки представители на международна английска компания, която инвестира в строителство на туристическа инфраструктура, проведоха среща с кмета Николай Мелемов . Целта беше да се запознаят какви са възможностите и проектната готовност на община Смолян за изграждането на въжено транспортно съоръжение между Смолян – Райковски ливади и курорта Пампорово.
Подобна инвестиция, за близо 4 милиарда евро, вече е направена в зимен курорт в Швейцария, поясни Христос Калкидис, мениджър  на компанията за Европа и специалист в този тип инвестиции.
Идеята е подобна мащабна инвестиция да се направи и в Смолян и курорта Пампорово.  „Радвам се, че има инвеститорски интерес и община Смолян, и аз като кмет, ще окажем пълно съдействие, ако има интерес от ваша страна да реализираме този проект. Ще бъдем коректни партньори",  посочи Мелемов. Той каза на гостите, че идеята града да се свърже с курорта е много стара. Дълги години не се е работило, поради липса на финансиране. Има проект от 2006 година, който може да се промени и оптимизира, каза още градоначалникът.Шефката на дирекция „Общинска собственост" Мариана Цекова, подробно представи проектното предложение. „Моето мнение е добро за този проект. Ако реализацията му стане факт, 90 процента от работещите ще са от вашата община", обобщи след едночасовата среща Калкидис .
Той покани Мелемов  на работно посещение в швейцарския курорт, за да види как изглежда на практика подобна инвестиция.
Двете страни се договориха да започнат и конкретни действия, като първо трябва на английски да се изпрати проектното предложение и необходимата документация, след което предстоят още срещи.
 Освен Калкидис, в срещата участва и Димитри Манополус, който е адвокат в компанията. Те са в Смолян по покана на собственика на „Фотон К" Петър Кадиев,  който съдейства за реализирането на първата работна среща в Общината.


-----------------------------------------------------------------
Уникалните Крушунски водопади! Кликни тук за да ги видиш!
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I