Десетокласничката Везика Котелска от СОУ Отец Паисий" в Мадан е сред първите 15 най-добри ученици в ниво 4 по английски език от няколко държави.
Класацията е от проведеното международно състезание по английски език „Хипо", организирано от асоциация GLOBAL HIPPO. Надпреварата е предназначена за ученици на възраст от 10 до 19 години от училищата в България, Босна и Херцеговина, Хърватия, Македония, Черна гора, Сърбия и Словения.
Изпитът на предварителния кръг от състезанието бе в три части: четене с разбиране, слушане с разбиране и писане на текст по тема. Кандидатите се състезаваха в 5 категории, съответстващи на нивата до В2 от Европейската езикова рамка, и положиха изпита LCCIPEARSONJETSET. В ниво 4, в което десетокласничката от Мадан спечели са се борили 2210 кандидати.
В първата част, освен за нивото на владеене на езика от значение е и времето за работа.
Резултатът от 60 точки за 14 минути, безспорно я нарежда сред най-добрите, но и изпраща Везика на финален кръг на състезанието, който ще се проведе в Лидо ди Йезоло, Италия, на 10 и 11 май 2014 г.
В този кръг са поканени първите по резултати 60 участници общо от всички държави.
Там кандидатите ще се явят на изпит с включени и четирите компонента на изпита: четене с разбиране, слушане с разбиране, задача за писане на текст по тема и разговор по зададена тема. Нивото на изпита за категория HIPPO 4, на който Везика ще се явява на финалния кръг, ще бъде В2 според Общата европейска езикова рамка - с едно по-високо от това на предварителния кръг.

Наградата, за която ще се състезават участниците е едноседмичен платен престой в Ирландия, Дъблин.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I