ГКПП „Златоград" вече няма да е третият по натовареност граничен пункт на българо-гръцката граница. За 90 часа в 4-те почивни дни за Великден през ГКПП „Маказа – Нимфея" са преминали 4 300 превозни средства и 13 000 души,  съобщиха за 24smolian.com от Гранична полиция в Смолян. Данните са за периода от 17.30 часа на 17 април до 12.00 часа на 21 април.
В 4-те почивни дни по случай Великден през българо-гръцката граница са преминали общо 47 000 МПС-та и 168 000 лица, като „Маказа" се явява третият по натовареност граничен пункт. „Златоград" е 4-ти, а „Ивайловград" – 5-ти по натовареност.
Най-натовареният ГКПП е „Кулата" – там са преминали повече от 30 хиляди моторни превозни средства и повече от 116 хиляди лица от общия трафик, което е около 65% от общия трафик", посочи той. На следващо място е пунктът „Илинден" в Гоце Делчев с преминали повече от 4 200 автомобила и повече от 15 хиляди лица,
В посока България през пунктовете са преминали повече от 20 хиляди моторни превозни средства, а в посока Гърция те са повече от 27 хиляди. Повече от 70 хиляди са лицата, преминали границата в посока България, а в посока Гърция – повече от 97 хиляди.
На снимката: Въпреки дъждовете, в първия почивен ден към 1 500 МПС-та от България се преминали в Гърция през ГКПП „Маказа"
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I