Свидетелите на Йехова „налазиха" Смолян по време на и след празниците. Представители на религиозната секта отново правят опит да зарибяват смолянчани, оплакоха се обезпокоени от тях граждани. Жени на средна възраст ходят от врата на врата по блоковете, за да проповядват, раздават списания и да канят на своите беседи.
„Те са досадни, упорити и настъпателни", сподели пред репортер на 24smolian Веска Т. „Звъннаха на вратата ми, отворих и започнаха с любезен тон да ме агитират да отида на тяхна беседа на 27 април. Настояваха да влезнат в дома ми. Отначало се държах възпитано, но те бяха изключителни нагли. Даваха ми списание на което пише „Стражева кула" и материали за тяхната секта. Казах им, че не вярвам на тяхното учение и да ме оставят на мира. Наложи се да им тръшна вратата под носа, както се казва", разказа и Светла Б. След като затворила вратата чула шум, неин съсед крещял буквално и им казвал да си омитат крушите. В друг блок пък пощенските кутии на хората били отрупани с брошури и материали за предстоящи техни събития. На 27 април ще обясняват защо смъртта на Иисус е толкова важна. Между другото по смолянските спирки наред с налепените некролози и обяви на граждани могат да се видят и листовки за проявите на „Свидетелите на Йехова" в Смолян. Те се натрапват  и на хората, които вървят по улиците. Говорят за истината за Бога, кой е Христос, коя е истинската вяра и т.н.
Забранената в някои страни секта няма последователи в областния град, установи проверка на 24smolian. От години техни представители правят неистови опити да привлекат съмишленици, но са неуспешни. Упоритите йеховисти обаче не губят надежда и продължават да напират. Идват на групи и обикалят блокове и къщи. Запознати с дейността на тази отлично финансово обезпечена организация съветват да не ги подценяваме. Проповедниците им са много добре обучени, нагли и досадни до безобразие. Имат начин да привлекат дори хора, които посещават православния храм, но не познават добре учението на Православната църква.
„Свидетелите на Йехова" има законна регистрация в страната. Именно в несъвършената рамка на законодателството тази и други секти търсят вратички в законите и нарушават правата на българските граждани.
Много смолянчани споделиха, че са намерили отново в пощенските си кутии визитки на Християнския информационен център в Смолян и пакетчета със семена за цветя. Този център също от години развива дейност в Смолян и е правил благотворителни прояви. Но хората не желаят да се ловят на подобни примки. Все пак някои са засадили цветята и шеговито казват, че ще чакат да видят какво ще израсне.
Принципно смолянчани имат негативно отношение към всички натрапени от Запад религиозни учения и са категорични, че трябва да им се противодейства. Дори и да е разрешена дейността на тези секти хората са на мнение, че трябва да отстояват гражданските, религиозните и конституционните си права.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Тази статя е поредна проява на невежество....
    България излизай от Средновековието, в което се намираш!

    ОтговорИзтриване
  2. Поздравления относно разобличаването на еретичната секта "Свидетели на Йехова"! Недоумявам обаче как включихте във Вашия материал, описващ сектантската активност в града ни и Християнския информационен център - Смолян! Важна част от неговата дейност е точно така нужната за смолянската общественост превенция срещу религиозните секти. Призовавам, както автора на тази статия, така и нейните читатели да се запознаят с тази превенция, качена на сайта на същия център - www smolyanhristianstvo.eu Там можете да намерите също и важни материали за процеса на единение на християнската църква в световен мащаб, протичащ с благословението и активното участие на Вселенската патриаршия и други значими Православни църкви, съвместно с Римокатолическата и Протестантските църкви.
    Крайно време е журналистите и обществено активните граждани в Смолян да могат да правят разлика между истинското християнство и ересите. На добър час във Вашето проучване!

    ОтговорИзтриване
  3. Между Християнския информационен център и сектата свидетели на Йехова няма нищо общо!
    Била съм в този център и там се говори само за Библията и няма нищо нередно и еретично!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I