Златоградчани са потресени от новината за мъчителното убийство на 8-годишната Александра от Поморие, за което е обвинена тяхната съгражданка Атанаска Георгиева. Хората са против очернянето на спокойния и обичан туристически град. „Жалко, че навсякъде се споменава, че тези три фатални жени са от Златоград, а те напуснаха преди 15 години града", казват с болка хората. Те не могат да повярват, че жена, която е майка може да убие дете. 
Атанаска и сестра й са от двама различни бащи. Според мълвата и двамата мъже на майка им Светлана са починали при неизяснени обстоятелства, коментират в града.    
Припомняме, че Окръжният съд в Бургас постанови най-тежката мярка „задържане под стража" за 39-годишната Атанаска Георгиева. Самата тя също поиска да остане в ареста. В понеделник адвокатът й Благой Потеров е поискал Атанаска да бъде изпратена в Ловеч за психиатрична експертиза. Тя е казала, че няма спомен за извършеното и лекари ще трябва да преценят до колко е била в адекватно състояние по време на убийството.
Самата Атанаска е била изключително отчуждена и е контактувала само с майка си и сестра си в Поморие. Причините за това й състояние се дължат и на факта, че е откъсната от двете й деца. Не е харесвала и съседите си, заради стандарта им на живот. Майката на Атанаска-Светла е имала брак с двама различни мъже. „И двамата ми мъже са починали, аз съм почтена жена", заяви самата тя, цитирана от "Флагман".
Според нейните съграждани от Златоград обаче, имало доста съмнителни обстоятелства около смъртта на втория й мъж. „Минало е доста време и не можем да си спомним кой беше първият й мъж, от когото е Атанаска, но добре си спомняме ужасната трагедия с нейния втори съпруг – Петко от съседната община Неделино.
Според златоградчани Петко е имал много добро семейство в Неделино, но го развалил заради връзката си със Светла. Той се преселил при нея и заживял в центъра на Златоград, в една от най-хубавите къщи, на метри от лобното място на Дельо Хайдутин. Много бързо след брака на Петко със Светла се родила сестарата на Атанаска-Северина. Животът му със Светла обаче бил истински ад, разказват златоградчани. Той рязко се състарил и често се оплаквал, че тя го тормози.
През зимата на 1998 г. намерили трупа на 48-годишния Петко в ледените води на река Върбица, която минава покрай къщата на Светла.
„Целият град тогава говореше, че има нещо много гнило в това удавяне. МВР така и не си свърши работата, но в града се носеха всякакви слухове около Светла. Веднага след смъртта му тя продаде къщата и напусна Златоград, премести се в Димитровградско, където дъщеря й от първия брак се беше задомила. Светла беше много корава, яка, сербез жена. Тук знаем и други неща около малката й дъщеря Северина, които не са за изнасяне в публичното пространство, предвид това, че има две деца и мъж в Поморие", каза един от местните управници на Община Златоград, цитиран от „Флагман".

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I