Втори смъртен случай в последните дни

Тежко болни британци избраха Родопите, като последна надежда и… последна точка на земния си път.
Втори англичанин почина в Смолянско за последните пет дни, пишат в новия си брой колегите от „Родопи Смолян". В неделя сутринта 62-годишният Стивън Едуард Калиган е намерен мъртъв в хотел в смолянското село Стойките. Мъжът бил дошъл на почивка със свой приятел, също от Острова, в близкото до Пампорово село, където доста англичани са купили апартаменти. Той страдал от рак на костите, като това е и предполагаемата причина за смъртта му. Местните го видели за последно в събота, когато се разхождал с група британци в центъра на селото.
Трупът на Стивън е намерен в стаята от приятеля му, който е подал сигнал на тел. 112.  Тялото на починалия англичанин е закарано за аутопсия в окръжната болница в Смолян. По случая е образувано досъдебно производство, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Смолян.
Преди пет дни почина и друг британец в Смолян. 59-годишният Тимоти Джеймс Рупел дошъл със съпругата си и отседнал в хотел "Пърп лодж" в смолянския квартал "Езерово", където също англичани са си закупили апартаменти. Починалият англичанин е страдал от онкологично заболяване на белия дроб. Това беше обявено и като версия за смъртта му след аутопсията.
Запознати коментират, че англичаните идват тук да се лекуват от ракови заболявания с препарат на хлорна основа, който увеличава имунната система и преборва болестта, дори в напреднал стадий. За дейността липсва лиценз, а собственици на хотела са англичани, категорични са местните. Хора, които живеят в кв."Езерево" казаха, че хотелът работи зимата, а през лятото официално е затворен. Освен англичани да се лекуват идвали и канадци. Местните посочиха, че са виждали и хора на инвалидни колички. Но е трудно да се каже дали са почивали или са се лекували. Носели бутилки с жълтеникава течност, която пиели през определено време.  
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I