„Този е станал холандец. Ама направо летящ холандец", цъкат с език десетина кърджалийци, когато виждат как наш гурбетчия прескача шофьора на буса по линията София-Кърджали-Неделино и от неговата врата нервно изскача навън. Това се случва малко след Първомай.
„Човекът просто не издържа психически. Вратата за пътниците не можеше да се отваря. На всички възможни бензиностанции спирахме, защото шофьорът трябваше да купи нов акумулатор. Уви, не се намери никъде. За капак в района на Поповица имаше катастрофа със смъртен случай и се наложи да минем по заобиколен път. Имаше задръствания, но поне видяхме имотите на цар Киро…Прибиращият се от гурбет в Холандия родопчанин не издържа и поиска да слезе в първото село след Първомай. Беше кацнал на летището и хванал първия бус за родния край", разказаха пътници.
Още на излизане от столицата, на магистралата водачът видял, че индикацията за зареждане на акумулатора свети предупредително. Преди да влязат в Пловдив бусът аварирал. Шофьорът установил, че генераторът за подзаряд на акумулатора е извън строя. Изключил светлините. Климатикът не можел да работи при този режим на ел. захранване, както и вратата за пътниците.
„Беше ужас, когато турски тир щеше да ни блъсне отзад. Нямаме никакви светлини, без мигачи е опасно да си на път. Вътре се потяхме, косите ни настръхваха от екстремните ситуации. Гурбетчия първи даде фира, не му издържаха нервите", поясни един от пътувалите в буса.
Жена също се наложило да слезе през вратата на шофьора в Минерални бани. Едва в Караманци бил намерен нов акумулатор и в буса задухал свеж и хладен въздух.
„В Кърджали все пак слязохме от пътническата врата. А пътуващите за Неделино ги прехвърлиха в друг микробус на фирмата", допълниха пътниците.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I