Над 20 са най-страшните пътни участъци в страната според КАТ

Пловдив-Смолян и Превала-Пампорово са част от 23-те „пътни отсечки на смъртта" в страната, показват анализите на КАТ, позовани на черната статистика за най-висок брой катастрофи.
Зверски сблъсъци стават на един от най-натоварените участъци у нас-Пловдив-Смолян. Пътят е и единствената връзка между двата областни центъра, както и най-прекият маршрут на втория по-големина град в страната с граничния пункт „Златоград" и Гърция.
Сред опасните отсечки са и Превала-Пампорово, където завоите често водят до катастрофи.
Първото място в челната статистика е за пътя към Гърция – Е-79 в участъка през Кресненското дефиле. Второто място по смъртност е за участък на морето – между Слънчев бряг и Обзор. На трето място е пътят до село Венец в Бургаска област.
За да се справят с високата смъртност, от КАТ и Агенция „Пътна инфраструктура" планират да поставят разделителни мантинели на двупосочните пътища, там, където мястото позволява. Според полицаи, това може да спаси до 50 човека годишно, тъй като ще ограничи изпреварването на забранени места.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. А от няколко години липсва маркировка на този път (Асеновград-Смолян)... На тъмно е отвратително да се пътува по него!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I