24-годишен мъж е бил обгорен, а десет души са били евакуирани след взрив на газова бутилка в жилищен блок в Мадан. Инцидентът е станал минути преди полунощ в понеделник. Пламъците са обхванали апартамента на 37-годишна жена, която живее в Кърджали. Жилището било отдадено под наем на 24-годишен мъж от село Митовска. Пожарът е бил забелязан от двама полицейски служители на РУ МВР – Мадан, при което се качват на последния етаж на жилищната сграда, от където се чуват викове за помощ, разбиват вратата на апартамента и спасяват обгорения 24-годишен мъж. Минути след като го евакуират и излизат от апартамента, се чува взрив, който е от газова бутилка. Пострадалият от инцидента незабавно е транспортиран в УМБАЛ – гр. Пловдив, с опасност за живота. На мястото пристигат два екипа на РС ПБЗН – Мадан, които евакуират още десет човека от същия вход на жилищния блок и извършват пожарогасенето. При пожара са изгорели хладилник, диван, шкафове и кухненско обзавеждане в гарсониера. Площта на пожара е около 25 кв.м. Унищожени са още домашно имущество, опушени са стени – около 100 кв.м.; избити са два прозореца и четири вътрешни и външни врати. Спасени са пострадалия, жилищната сграда и хората, живеещи там. В спасителната акция се включват съседи от блока, служители от Районното управление, както и филиала на спешна помощ в Мадан. Щетите и причините за възникване на пожара са в процес на изясняване. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при РУ МВР – Мадан и се извършва повторен оглед на мястото. По случая е образувано досъдебно производство.
Около 3,18 часа във вторник е възникнал пожар в дърводелска работилница в смолянското село Белев дол. Предполагаема причина за инцидента е късо съединение в ел. табло. Унищожена е покривна конструкция – 50 кв.м., дърводелска машина, дърводелски струг и дърводелски инвентар. Спасена е работилницата и 6 кошера. Пострадали няма.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I