10 дни остават до старта на Smolyan Race 2014. Досега за участие в състезанието са се записали 60 любители на високите скорости и безопасното шофиране. В момента тече трескава подготовка на трасето. Автомобилното шоу ще се проведе на 20 и 21 септември около стария стадион в Смолян. Това съобщи Григор Павлов, който е един  организаторите на проявата.  Той посъветва да се приготвят старите „бараки" за шоуто. Събитието се провежда под патронажа на кмета Николай Мелемов, а мотото му е „Да бъдем толерантни по пътищата". Целта е да се постигне възпитателен ефект при младите хора, любители на високите скорости. Всички желаещи ще демонстрират бързина и умения зад волана, вместо да се крият от полицията и да организират нощни надпревари, посочи Павлов. Организаторите изграждат и сцена, където да се даде възможност на млади таланти да се изявяват. Освен това деца  и младежи, които изписват с графити стени, ще могат да демонстрират уменията си върху коли. Ще им бъдат предоставени пет автомобила да ги изрисуват, както те искат. Има определени условия за записване за състезанието и такса, която кандидатите трябва да внесат. С предимство са желаещите от Смолянската област, защото идеята е първо да се проведе на областно ниво, уточни Павлов.
Официалното откриване ще бъде на 20 септември от 10 часа с първата дисциплина  "Drag". При втората дисциплина на полигон ще демонстрират майсторски умения зад волана мъже и жени. Третата дисциплина е "Drift". На 21 септември надпреварата със стари бараки продължава в дисциплините "Off Road" и "Crash". Същия ден състезанието ще бъде закрито и ще бъдат наградени победителите и участниците.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I