Лошото момче на Златоград Ерай Хаджиюсеин ще лежи в затворническо общежитие 3 години и ще плати 240 000 лева за причинената смърт на 55-годишния Емил Ехленов, съобщиха за 24smolian.com от Съдебната палата в Кърджали. Прокуратурата искаше по-тежка присъда – до 10 години затвор, а наследниците на Ехленов претендираха за обезщетения в размер на 600 000 лева.
Както вече 24smolian.com писа, Ехленов загина при зверска катастрофа на 25 юли м.г. на пътя Бенковски-Златоград. Мъжът пътувал към дома си, когато тридесет минути след полунощ колата му е връхлетяна от автомобил „БМВ", управляван от 28-годишния Ерай. Първоначално вината за катастрофата пое 18-годишният му братовчед Сезер, но разследващите бързо разкрили, че не той е бил зад волана. Веднага след удара те напускат мястото на произшествието.
Хаджиюсеинови са един от най-заможните родове в Кирковско. Фамилията е собственик е на голяма транспортна фирма и на хотел в Златоград. 
Ерай е осъждан за палеж на автомобил и шофиране след употреба на алкохол. Разследван е за хулиганство и унищожаване на имущество, заявиха прокурори. Зад гърба си има 6 условни присъди. Миналата година в Златоград имаше протести срещу фамилията Хаджиюсеин, след като трима от нея пребиха крупие.
Окръжният съд в Кърджали признава Ерай Л. Х., живущ в Златоград, със средно образование, женен, осъждан, за виновен в това, че на 25 юли 2013 година на път III-клас № 867, на 41 км.+650 м., в землището на село Добромирци, община Кирково, при управление на МПС лек автомобил „БМВ", модел 320Д, нарушил правилата за движение, визирани в чл.15, ал.1 от ЗДвП, задължаващ на пътя водачът на пътно превозно средство да се движи възможно най-вдясно по платното за движение, а когато пътните ленти са очертани с пътна маркировка, да използва най-дясната свободна лента и чл.1. ал.1, т.1 от ЗДвП, забраняващ на водача на пътно превозно средство, на пътно платно с двупосочно движение, когато платното за движение има две пътни ленти - да навлиза и да се движи в лентата за насрещно движение освен при изпреварване или заобикаляне, и по непредпазливост причинил смъртта на Емил Ехленов от Златоград.
Деянието е извършено в пияно състояние с концентрация на алкохол в кръвта 1.77 на хиляда, а деецът е избягал от местопроизшествието.
Съдът му налага наказание "лишаване от свобода" за срок от 3 години, което да изтърпи при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип.
Наложено е и наказание "лишаване от право да управлява МПС" за срок от 4 години.
Ерай Е. е осъден да заплати на наследниците на Ехленов сумата в размер на 240 000 лева, представляваща обезщетение за претърпените от престъплението неимуществени вреди. Ерай ще плати и съдебните разноски.
Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативния съд.
24smolian.com
На снимките:
Емил Ехленов
Хотелът на Хаджиюсеинови
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Само три години в общежитие за УБИЕЦ????? И ако това е правосъдие...

    ОтговорИзтриване
  2. Глупаво правосъдие,глупави подкупни съдии. Това си е умишлено убийство, как така само 3 години и то в общежитие??

    ОтговорИзтриване
  3. Takova e pravos4dieto v BG zatova darjavata ni e na toq hal

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I