Недоволни родопски авджии готвят блокада на пътищата. Над 200 ловци от Асеновград, Пловдив, Смолян, Русалско и Чепеларе ще спрат движението за час на републиканския път Пловдив - Смолян в петък. Авджиите настояват за промяна в Закона за лова, който допуска самоволията в частните ловни стопанства. Исканията им са всички капани и заграждения да бъдат премахнати. Следващата стъпка пък ще бъде блокиране на пътя Пловдив-Кърджали, както и на автомагистрала „Тракия".
Кметът на Хвойна вече е дал разрешение за протестната акция. „Настояваме да се промени законът така, че да се ограничат максимално своеволията на частните ловни олигарси. Капаните, които те поставят, за да примамват животните към своите територии, оставят хектари земи без дивеч, нарушават екоравновесието и лишават редовите ловци от достъп до животните", алармира шефът на ловно-рибарското дружество „Сокол" - Асеновград, д-р Георги Хаджиламбрев, цитиран от „Марица".
„Някои от стопаните концесионери са коректни и не са агресивни в действията си, но има и такива, които са безогледни единствено с цел да си захранят собствените ловни полета", допълни още д-р Хаджиламбрев.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I