Пияни полицаи от Смолян спретнали истински екшън в Елхово. Командированите служители на реда се сбили в местна дискотека, след което „превзели" и Районното управление на полицията. Бойната бригада била от трима души-пътен полицай и двама служители на Охранителна полиция, съобщава Фрог нюз.
Атаката на местния участък пък била заснета от охранителните камери. Посръбналите полицаи счупили вратата на участъка и нападнали двама от колегите си по униформа вътре. Според свидетели катаджията от Смолян грабнал телефона си и казал пред всички: „Ей сега ще ви наредя пред главния секретар Светлозар Лазаров". Заради това всички се панирали и пуснали почерпените ченгета да си ходят по живо, по здраво.
По случая били извършени две вътрешни проверки. Една в Районното в Елхово и една в ямболската полиция. Събраните материали-видеозаписи и показания на свидетили, били изпратени директно на доскорошния шеф на полицията в Смолян Евгений Василев, според указание „отгоре". Идеята била именно той да вземе отношение за деянията на подчинените си. Свидетели казват, че един от главните действащи лица в екшъна, дори опитал да говори след това с началника на граничния пункт в Елхово, с цел нещата да се потулят.
Паралелно с това в окръжната прокуратура в Ямбол било образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, въпреки че всички доказателства водели към въпросните трима полицаи от Смолян. Интересното е, че много граждани, станали свидетели на сбиването в дискотеката, също пуснали жалби, но поради незнание ги адресирали до районната прокуратура. Въпреки изцепката ченгетата-побойници не били нито наказани, нито отстранени до приключване на разследването. Любопитното е, че след инцидента  началникът на районното в Елхово се пенсионирал по собствено желание.
В момента пък шефът на Областната дирекция на МВР в Смолян инспектор Евгений Василев е отстранен временно от поста си. В официалното съобщение се твърди, че  срещу него се води разследване за извършено тежко дисциплинарно нарушение и върви проверка в „Инспектората".
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I