Главен инспектор Евгений Василев е отстранен от длъжност до приключване на образувано дисциплинарно производство срещу него, научи 24smolian.com. От понеделник служители в Инспектората на МВР извършват проверка по случая.
Както първи 24smolian.com писа, вътрешният министър Йордан Бакалов посочи Смолян сред дирекциите, от които не е доволен, оставайки „пасивни" по време на организацията на изборите.
„Варна, Пазарджик, Смолян не се справиха добре. Това означава, че за два месеца успях да мотивирам половината директори на областните дирекции на МВР да работят проактивно, а останалите – не", заяви Бакалов в сутрешния блок на една от националните телевизии. Той посочи, че там, където служители на вътрешното ведомство са си „затваряли очите", на практика са изпълнявали „други заповеди". „Само за тези избори има 70 досъдебни производства, има 3 осъдителни присъди, а те ще станат двуцифрено число. Проблемът е, че самите поръчители са действащи политици или членове на комисии за контрол в МВР", обясни още Бакалов.
Изказването на министъра явно сочи, че той е недоволен от работата на началника на Областната дирекция на МВР в Смолян Евгений Василев. В публичното пространство пък отдавна се говори за евентуалната му смяна.
Припомняме, че той наследи на поста комисар Кирил Хаджихристев, който сега е зам.-министър на МВР в служебния кабинет.
Василев беше назначен на постоянна длъжност на 23 юли т.г. от бившия МВР-шеф Цветлин Йовчев.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. След всеки избори чистка!!! НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ ТАЯ ДЪРЖАВА!!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I