ЧСИ взе и паркинга на „Студенец" от Община Смолян

За над 2 млн. и 500 хил. лв. са към момента запорите, наложени от съдружниците на консорциум „Светлина"-„Елмас" ЕООД и „СКАБ" ЕООД на Община Смолян, а искът им е за малко над 400 хил. лв. Това обяви кметът Николай Мелемов. Той допълни, че разполага с информация, че се готви запор и на акциите на община Смолян в дружество „Перелик". „Сагата ще продължи дълго време. Убедени сме, че имаме право да оспорваме много от претенциите защото имаме една роля-да защитаваме общинските интереси", коментира градоначалникът.
По думите му, частният съдебен изпълнител е насочил за публична продан на 19 декември т.г. два апетитни имота-паркинга пред „Студенец" в Пампорово и имот зад хотел „Смолян", както и шест общински автомобила. Отделно е направена възбрана на пет общински жилища, в които живеят крайно нуждаещи се смолянчани, както и сумите на длъжници на община Смолян за данъци, които да постъпват по сметката на частния съдебен изпълнител директно, като той не дава обратна информация на Общината какво е постъпило при него. Според местната администрация стойността на запорите надвишава в пъти дължимото от Общината.
„Може би е парадокс, че сред тези длъжници е посочена и „Гранична полиция", която няма просрочия за 2014 г , а дължи втори вноски за данъци", коментираха от общинската администрация.    
„ЧСИ има допуснати технически грешки в сума по иска, не отговаря на жалбите на общината, както и не дава информация какво има като него при постъпления.
24smolian.com 
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I