Редица нарушения са били открити в болницата в Девин при проверки на Здравната каса в Смолян, обяви пред медиите шефът й д-р Кузман Гелов. Едва трима лекари-специалисти се водят на работа в лечебното заведение, докато останалите 12 имат договори и с други болници в региона. „Няма как един лекар да работи в две лечебни заведения и да получава две заплати", заяви Гелов, цитиран от „Труд". По думите му поради липса на необходимите кадри, пациенти, хоспитализирани в МБАЛ-Девин, са били транспортирани по пижами в други лечебни заведения. Гелов допълни, че при извършени проверки се оказало, че анестезиологът отсъства, а посочените причини от ръководството на болницата се разминавали. В същото време обаче лечебното заведение отчита за периода 26 извършени операции. От Здравната каса добавиха, че проверките продължават и ако се установят нередности, ще се премине към сваляне на клиничните пътеки в болниците в Смолян и Девин.
24smolian.com 
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I