Задържаха 19-годишен смолянчанин, насочил пистолет към проверяващи го полицейски служители в Бургас, съобщиха от областната дирекция на полицията. Акцията по задържането на Д.Б. е проведена под прякото ръководство на главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов и директора на ОДМВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов. Д.Б. е заловен, след като на 3 юли около 05.00 часа в Слънчев бряг при полицейска проверка, осъществена в района на заведение ''Баунс'', вместо да извади личните си документи, насочил пистолет към проверяващите го полицейски служители, след което побягнал, движейки се по централната алея на Слънчев бряг. Застигнат е от единия служител на реда, като отново насочил пистолет срещу него, зареждайки го демонстративно. Полицаят произвел изстрел със стоп-патрон със служебното си оръжие, но 19 -годишният нападател успял да избяга и се укрие. Проведени са множество процесуално-следствени действия, като е установено, че Д.Б. се намира в апартамент в общежитие ''Кристал'' в Слънчев бряг. Главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов и директорът на ОДМВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов разпоредили акцията по задържането да се осъществи от служителите от «Специализираните полицейски сили» към ОДМВР – Бургас, отчитайки наличието на множество обитатели на общежитието, както и нестабилното състояние на въоръжения с боен пистолет младеж, укриващ се в сградата. Спецполицаите атакували апартамента, използвайки противозащитен куршумен щит и методи от специалната тактика, които да гарантират безопасността на служителите, в случай, че въоръжения младеж реши да стреля срещу тях с огнестрелното оръжие. Д.Б. е обезвреден и задържан без да се налага взривяване на светлинно-звукова граната, както е било предвидено, ако обстоятелствата налагали това. Полицаите иззели незаконно притежавания от младежа боен пистолет ''Макаров'' заедно с боеприпаси към него. При извършения оглед са намерени и иззети още: палка, маска, бокс, няколко мобилни телефона и лаптопа, за които се предполага че са предмет на престъпления /вероятно грабежи или кражби/.
Констатирано е, че Д.Б. е криминално проявен за извършена през 2013 година измама в родния му град Смолян. Същият е задържан за едно денонощие със заповед за полицейско задържане, като му е повдигнато обвинение по чл. 269 във връзка с чл. 339 от НК. С прокурорско постановление срокът на задържането е удължен на 72 часа и Д.Б. е приведен в следствения арест. Работата по случая продължава от служители на Районно управление ''Полиция''– Несебър.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I