Ново кръгово и 50 паркоместа по бул."България"

В Златоград дадоха старт на ремонтните дейности по асфалтирането на „най-обещаваната улица по време на предизборни кампании от всеки кандидат за кмет", както наричат ул."Васил Левски".
Благоустрояването започва, след като кметът Мирослав Янчев подписа договор за обществената поръчка с „Пътища Пловдив" АД. Общата му стойност е 294 321,52 лв., без включен ДДС.
Предвидени са дейности по отводняване на улицата, чрез едноставни улични оттоци с по две чугунени решетки и изграждане на дъждовен колектор с вълнообразни полиетиленови тръби, полагане на вибропресован бордюр по цялото продължение на улицата, подготовка на основа, чрез полагане на трошено каменна настилка от несортиран трошен камък, битумен разлив и полагане на асфалтова настилка с дебелина 5 см, както и обезопасяване на улицата с парапети.
Срокът за изпълнение на дейностите е 60 календарни дни.
Същевременно започва и изграждането на кръгово кръстовище и паркинг на бул."България" в Златоград, съобщиха от местната администрация. С постановление Министерски съвет, Общината получи одобрение за допълнителен трансфер, по бюджета, на средства в размер на 286 489 лв., за финансиране на обект „Реконструкция на бул. „България", в участък от о.т. 460 до о.т. 813, включително изграждане на кръгово кръстовище и паркинг, гр. Златоград".
Предвидените дейности, предмет на финансиране, са изграждане на кръгово кръстовище, паркинг с 49 паркоместа, в т.ч. 3 отредени за хора със специфични потребности и обособено място за паркиране на велосипеди. В проекта е предвидено и изцяло подменяне на осветлението с прожекторни фасадни LED осветителни тела, паркови осветителни тела с двойна рогатка, съоръжени с диодни лампи, парково LED осветление с шест осветителни тела, осветителни тела тип луна, вкопани в земята и LED панел 5W за пешеходна пътека.
В зоната на обекта се предвижда засаждане на дървета, храсти и цветя, отговарящи на климатичните особености на района, допълниха от администрацията на кмета Мирослав Янчев.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I