Напрежение в Баните след идеи по оста Зарко Маринов-Райчо Данаилов

Зам.-областният управител на Смолян Зарко Маринов поиска да премести Филиала на спешна помощ от общинския център Баните в… родното си село Оряховец. Скандалното предложение взриви страстите по време на редовната сесия на разпоредителния орган. Мнозинството от общинските съветници приеха предложението на кмета Райчо Данаилов, в чиито мотиви се посочва, че съдействие ще бъде осигурено именно от зам.-областния управител. „Посочено бе, че ще се осигури финансиране по европейски програми, които предоставят възможности за изграждане на нови медицински центрове. Предложението на кмета бе да се предостави за целта терен, върху който се намира бившето читалище в Оряховец. Във всяко второ свое изречение, той казваше как щяло да има пълно съдействие от зам.-областния управител. Недопустимо е да се прехвърли спешния център от едно голямо населено място в по-малко. Самите жители на Баните и околните села са твърдо против подобно решение. То пък бе подкрепено именно от съветниците на коалицията на Райчо Данаилов", посочиха за 24smolian общински съветници в Баните. Гласуването е минало с 6 гласа „За" и 4 против. Трима съветници в 13-местния разпоредителен орган са отсъствали от заседанието.
Спешният център обслужва население от над 4 400 души. На медиците разчитат над 950 жители в общинския център. Заради санаториума обаче, лятно време населението на Баните нараства почти двойно.
„При положение, че има действащ филиал на Спешна помощ, защо трябва той да се мести в друго населено място, дори и да има финансиране от Европа за това? Прозира интересът отново да се разиграят едни пари при обществени поръчки, а след това един държавен чиновник да блесне пред съселяните си по време на избори. Друго обяснения нямаме", коментираха общински съветници. В общината пък започва подписка срещу решението.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. кой го сложи този некадърник на този пост? и какво означава неговото съдействие, няма ли правила и поцедури в тази държава? Веднага оставка

    ОтговорИзтриване
  2. Браво. И вие се осрахте. Мнението за Вас си го променяме. Грешите много. Измислете друго нещо по хубаво.

    ОтговорИзтриване
  3. Тази човек, З Мринов за много от нас винаги е бил силно неадекватен и не сме го взимали на сериозно, но сега като подкара и белите........

    ОтговорИзтриване
  4. „Браво Райчо! Браво Заркооо!“ - Супер сте.
    Въобще не мислите кмете. Пак поредната не-добре свършена работа от Вас кмете Райчо.
    В Баните има неизползваеми и свободни държавни и общински имоти.
    Например мястото на кантона на ОПУ Смолан не е в центъра на селото, където да паркират верижни и колесни тракторни машини. При един разговор между Началника на ОПУ, кмета на община Баните и представител на областната управа можеше спокойно да се постигне споразумение кантона на ОПУ да бъде изнесен от селото например на главния път между Баните и Оряховец.
    Освен това до същия кантон има свободен общински парцел, през средата на който сте отредили подход за втория етаж на къщата на Иван Стоев. Освен този парцел има и други свободни общински парцели в Баните.
    ПП: Чрез този форум, питам Райчо защо не отредихте парцел на „Киселка“, там също има много свободни общински и държавни имоти?
    А разстоянието и времето за пристигане на линейката до селата от горния район ще се скъси с доста по-вече време поне с 15-20 минути.
    Дори може на „Киселка“ с „мощни помпи“ да закарате минералната вода от Баните и да построите санаториум, по този начин той също ще е много по-близко до горните села от общината.
    Браво Банци, есента на местните избори на 25.10.2015г. пак гласувайте и си изберете общински кмет от другите села, който спокойно може да премести „общинска администрация“ и звената на държавните структури в неговото село.
    Защо пък не, та нали сме една община.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I