Отнеха 8-месечно бебе от алкохолизирани родители

Бебе на осем месеца бе отнето от родителите му в Смолян заради системна употреба на алкохол от страна майката. Сигнали до полицията за семейни скандали били подадени от бащата на невръстния Н.С. Веднага със случая се заели от отдел „Закрила на детето", които установили, че 39-годишната С.Л. има проблем със спиртните напитки, а съпругът й Н.Н. не можел сам да се справи с отглеждането на детето, когато майката е в нетрезво състояние. Детето бе дадено за отглеждане в приемно семейство в региона, съобщиха за 24smolian от съда.
Проблемите в семейството започнали малко след като се родило детето. Заради зачестилите скандали, мъжът многократно се е обръщал към органите на реда. 20-годишният син на С.Л. от предишен брак, както и нейни роднини често са увещавали смолянчанката да постъпи на лечение от зависимостта си, но тя е отказвала, разказаха за 24smolian познати на семейството. Напрежението ескалирало преди месеци, когато след кръщенето на момченцето, майката взела събраните пари и изчезнала за няколко дни в курорта Пампорово. На място отишъл съпругът и сина й, които увещавали майката да се върне и поеме грижите за детето. Когато тя се прибрала, във връхната й дреха имало множество малки бутилчици с алкохол, някои от които вече пресушени, разказва пред социалните работници снахата на С.Л. При срещи със служители в отдел „Закрила на детето" майката често лъхала на алкохол и се държала неадекватно. Тя отрекла да злоупотребява със силни напитки, същото сторил и бащата, който обяснил миризмата на алкохол у самия себе си с употребата на бира. Не така обаче заявили от семейството на двамата родители, както и по-големия син на С.Л., според които родопчанката от 18 години имала проблем с алкохола, изчезвала системно с дни, а роднините й били принудени да я издирват и умоляват да се прибере.
Окръжният съд в Смолян отказа да върне детето при семейството. 8-месечното бебе ще бъде отглеждано в продължение на година от професионално приемно семейство. Родителите му пък ще имат възможност да се поправят с постоянни срещи с бебето си.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I