Имената на шестима общо практикуващи лекари от област Смолян попаднаха в Топ 100 на най-добрите джипита в България, съобщиха от Министерството на здравеопазването.
На 52-ра позиция е д-р Савера Щукина от Златоград, веднага след нея се нарежда д-р Георги Андреев от Мадан. 65-то място заема д-р Снежана Кехайова от село Смилян, на 77-мо място е д-р Маринела Маринова от Смолян. На 91-во място е класиран д-р Антон Тодоров от Девин, а 99-ти е д-р Валентин Енев от Рудозем.
Класирането е направено от работна група, определена със заповед на министър Москов от  24.01.2015г. Първите  сто джипита са класирани след изследване, анализ и оценка по утвърдени критерии на ефекта от диагностично-лечебните дейности при болни със захарен диабет, сърдечно-съдови и други заболявания. За база са взети данни от Здравната каса, съдържащи информация за брой обслужени от съответната лекарска практика пациенти и осъществения  контрол на социално значими заболявания. Москов лансира идеята за бонуси за джипита – отличници в началото на тази година и обяви, че в края на годината най-добрите ще получат бонус от 5000 лева.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I