Българското законодателство не важи в Центъра за спешна помощ в Смолян, а вместо него се налагат „Деневи закони" от директора на ЦСМП д-р Велин Денев. Прилагането им пък става с методите: викове, крясъци, обиди, злоупотреби с административна власт и бюджета на Здравното министерство.
Това се посочва в отворено писмо от медици в Спешния център до министъра на здравеопазването и областния управител.
„Вече пета година д-р Денев управлява ЦСМП-Смолян по начин несъвместим с никаква нормативна уредба. Би било дълбоко неправилно да заявим, че в Спешна помощ се нарушават законите. Всъщност в ЦСМП-Смолян няма и един от законите на Република България, който да действа. Цялото българско законодателство е отменено и директорът е въвел свои т.нар. „Деневи закони". Нито едно от многобройните наказания, които Денев с размах налага, не кореспондира с деянието, което служителят е извършил. Мишена на директорския гняв и съответно на неговите репресии стават хората, които не са съгласни да разрешат пълен достъп на директора до своето лично емоционално пространство. Велин Денев счита, че тъй като е работодател на 240 човека, той е получил правото да им казва какво да мислят, в какво да вярват, за кого да гласуват, как да си харчат парите, какво да харесват и какво да мразят. В случая не трябва да забравяме, че Велин Денев пребивава на поста си в нарушение на законите, тъй като конкурсна длъжност като неговата не може да бъде заемана повече от три години без спечелен конкурс, а той заема поста вече пета година", посочват в писмото медици от Спешния център в Смолян. Според тях срещу Денев има влезли осъдителни решения на съда.
„Ако Министерството на здравеопазването не го толерираше и беше вкарало в ЦСМП прокуратура, много от закононарушенията най-вероятно щяха да се окажат и престъпления. В кой друг Спешен център в страната директорът изнудва шофьорите на линейки да финансират ремонта на автомобилите от заплатата си, защото в противен случай ги очаква уволнение? В кой друг център директорът решава един труд като извънреден ли да се плати, като надграфичен ли, или въобще да не се плати? В кой друг център директорът решава кой служител да получи 6-те си заплати при пенсиониране и кой да не ги получи?", се казва още в писмото от медиците д-р Недко Димитров и м.с. Данка Апостолова.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I