Всичко възможно за спасяването на живота на Фахри Аюбов е било направено, е мнението на ръководството на болницата в Мадан.
„Категорично не бих могъл да се съглася с твърденията и обвиненията на „ВиК"-Смолян, понеже екипът е реагирал абсолютно навременно и адекватно. Още при пристигането на пострадалия във ФСМП Мадан, веднага е сформиран съвместен екип, съставен от медицински специалисти от ФСМП, дежурен лекар по болница, специалист хирург и лекар реаниматор. Извършен е преглед, направени са спешни изследвания и веднага е започната реанимация. Своевременно са осигурени венозни пътища за вливания, направени са необходимите медикаменти, започнато е подаване на кислород. След манипулациите, екипът взема решение в интерес на живота на пациента, той да бъде транспортиран веднага в МБАЛ-Смолян, където да се извършат необходимите действия, вместо да се чака доставката на кръв в Мадан от Смолян и тогава да се извърши оперативна намеса.
МБАЛ-Мадан е лечебно заведение, което не може да разполага с кръвна банка.
Общинските болници нямат в наличност резервна кръв. Такава банка има само в областната болница в Смолян.
В заключение ще добавя, че действията на медиците са били правилни и насочени  към най-адекватни и бързи мероприятия за запазване живота на пострадалия", се посочва от ръководството на болницата в Мадан", заявиха от ръководството на болницата в Мадан отностно обвиненията на „В и К"-Смолян за смъртта на служителят на дружеството Фахри Аюбов.
Припомняме, че от водното дружество обвиниха медиците, че леталният изход за работника е настъпила поради бездействие на медиците в Мадан.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. И така ще си прехвърлят топката и ще им се размине...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Такава ни е цялата държава! Като се обърне каруцата пътища много. Няма виновни, но има потърпевши

      Изтриване
    2. Такава ни е цялата държава! Като се обърне каруцата пътища много. Няма виновни, но има потърпевши

      Изтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I