Народният представител от ПП ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, областният координатор Николай Мелемов и представители на общинското ръководство дариха 1000 лв. на молитвен дом в маданското село Букова поляна. С осигурените средства предстои да се извърши основен ремонт на минарето. Предложението за отпускане на сумата до ПГ на ГЕРБ бе направено от депутата д-р Даниела Дариткова. На организирана от нея приемна в Мадан за съдействие се обърна майстор от селото, който поиска средства само за материалите. Парите са отделени от представителните разходи на депутатите и бяха връчени на председателя на джамийското настоятелство Хасан Халилов.
Народният представител заяви, че двете религии - християнската и мюсюлманската, живеят с мир и разбирателство в нашия регион. „И е много важно да пазим религиите такива, каквито нашите предци са ги изповядвали. Двете религии проповядват да правиш добро и да обичаш ближния", подчерта Дариткова.
Областният коордиратор на ГЕРБ Николай Мелемов посочи, че реставрацията на религиозни храмове е важна, защото това са сгради, които крепят духа на хората. Затова сега се търси вариант чрез правителството от Агенцията по вероизповеданията да отпуснат средства за църквата „Св. Никола" в смолянския квартал „Устово". Там за ремонт на храма са необходими около 10 000 лв. Мелемов отбеляза, че не за първи път ГЕРБ дарява средства за поддръжка на
храмове в областта и увери, че тази тенденция ще се запази. С 10 000 лв. от субсидията на ГЕРБ бяха ремонтирани църквите „Успение Богородично" и „Св. Никола" в Широка лъка, с по 5000 лв. – храмовете "Св. Атанасий Велики" в Чепеларе и „Свети Георги" в Златоград. Отделени бяха и 5000 лв. за джамията в смолянското село Търън, която се нуждаеше от ремонт на покрива. 24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I