Малките ватерполисти на „Арда 2008" спечелиха купата на Златоград на проведения четвърти пролетен турнир по плуване в родопския град. В надпреварата взеха участие над 80 деца от Кърджали, Златоград, Смолян, Неделино и Мадан. Кърджали беше представен от 13 деца на възраст от 11 до 15 години. Яница Делчева спечели два златни и един сребърен медал. В дисциплините 50 метра свободен стил и 50 метра гръб тя остави далеч назад своите конкурентки. В 50 метра бътерфлай Яница отстъпи само на Христина Метахчова от Златоград.
Мила Авренлиева също спечели два златни медала в 50 метра бруст и 50 метра свободен стил и демонстрира огромния си потенциал за развитие в плувните спортове. Йоана Гочева спечели сребърен медал на 50 метра свободен стил и бронзов медал на 50 метра гръб. Ралица Сидерова от същото училище спечели сребърен медал на 50 метра гръб и бронзов медал на 50 метра свободен  стил.
От момчетата Николай Николов спечели бронзовия медал на 50 метра свободен стил. В дисциплината участваха много силни плувци и класирането на нашия представител беше изключително добро и като време, и като резултат.
Росен Ковачев спечели третото място на 50 метра гръб. 11-годишният Асен Николов пък грабна бронзовия медал на 50 метра свободен стил.
„Всичките ни състезатели се справиха много добре. Не всеки успя да стане медалист, но децата  показаха висок дух и желание за победа", коментира треньорът на групата от Кърджали Иван Кръстев.
Най-големият успех нашите млади състезатели постигнаха на смесената щафета 8 по 25 метра свободен стил. В нея участваха Росен Ковачев, Йоана Гочева, Димитър Николов, Мила Авренлиева, Асен Николов,Ралица Сидерова, Николай Николов  и Яница Делчева. Те нямаха равни и завършиха с близо 20 метра преднина пред останалите отбори. Така Купата на Златоград стана притежание на Кърджали.
Децата от Златоград и Смолян са поканени да вземат участие в турнира „Плувно лято 2016". Той ще се проведе в Кърджали през месец август.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I