По искане на областния управител на Смолян Недялко Славов и кмета на община Смолян Николай Мелемов, в административната сграда на област Източна Македония и Тракия в Комотини, се проведе работна среща с  Георгиос Павлидис. Основните теми на разговор бяха свързани със строителството на ГКПП „Рудозем-Ксанти" и пътните връзки към него.
Славов информира колегата си Павлидис, че проектното предложение към програмата INTERREG VА – ЕТС „Гърция-България 2014-2020" вече е подадено и към него партньори са Агенция „Пътна инфраструктура" и Областния управител, както и гръцката пътна агенция „ЕГНАТИЯ ОДОС" SA. Той допълни, че предстои завършване на обществената поръчка за избор на проектант на пункта и се очаква техническият работен проект да е готов до три месеца. Планира се през месец септември тази година да бъде обявена обществена поръчка за строителството на пункта. Славов информира Павлидис, че на 14 април АПИ е обявила обществена поръчка за рехабилитация на отсечката Средногорци-Рудозем, която също е ангажимент на българската страна.  Областният управител на Смолян подчерта, че целите, които си поставят българските партньори, са през първата половина на 2018 година пунктът и прилежащите към него пътни участъци да бъдат завършени, като настоя префектът на Източна Македония и Тракия да съдейства от гръцка страна строителството да протича успоредно и по график, който да позволи към средата на 2018 година ГКПП „Рудозем-Ксанти" да започне да функционира. Павлидис увери областният управител Недялко Славов, че ще бъдат положени всички усилия от негова страна, за да се извършва строителството от гръцка страна своевременно и успоредно със строителството на пункта и прилежащите към него пътни участъци от българска страна, както и че ще подпомага изцяло изпълнителите в хода на строителството.
На срещата бяха коментирани и въпроси, свързани със сътрудничеството между двете страни за реализиране на проекти по Програмата за ЕТС „Гърция-България 2014-2020". Засегната беше темата, свързана с разпространението на заразен нодуларен дерматит, като беше споделен опитът на Гърция относно последващи действия и превантивни мерки срещу разпространение на заразата.
В заключителната част на срещата кметът на община Смолян Николай Мелемов покани в Смолян префекта на Източна Македония и Тракия Георгиос Павлидис, за да му бъде официално връчено званието „Почетен гражданин на Смолян". Павлидис увери, че ще реализира визитата си до края на месец май.
24smolian.com 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. За всичките тези години колко ли пари изхарчиха за разходки...,а и до тогава в района ще останат само мангали,да им е честито!!!

    ОтговорИзтриване
  2. дОРДЕ ГО ОТВОРЯТ НЯМА ДА ОСТАНЕ КОЙ ДА МИНАВА.

    ОтговорИзтриване
  3. Големи злобари сте!!!

    ОтговорИзтриване
  4. що злобари??? Не е ли истина,колко хора останаха в района,колко села се обезлюдиха,колко училища се закриха?? Не е от хубаво! Иначе на останалите на държавната хранилка им е ок...нямат ядове

    ОтговорИзтриване
  5. Да злобари ако не сте от Рудозем замълчете и не пишете пълни глупости знаете ли какъв е града и селата му да има доста хора по селата и всичко е прекасно. Ако не сте били в гр.Рудозем идете и вижте !!!

    ОтговорИзтриване
  6. Ще минават транзит и само ще натоварят и без това разбитите ни пътища,вече е късно,стандартите се изравниха

    ОтговорИзтриване
  7. Тази граница означава нови възможности за Рудозем,Смолян и всички села около новия маршрут за Гърция. Радвам се че се работи в тази насока.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I