„Осигурени са 45 млн.евро за изпълнение на дейностите по проекта ГКПП „Рудозем". Винаги съм вярвал в чистите чувства и мирни отношения между двата народа. Вярвах, че границите трябва да ни обединяват, а не да ни разделят, затова винаги съм работил за отварянето им. За мен е голяма чест ,че ме удостоихте с почетното звание. Ще продължавам да работя за развитието на нашите общини и за съвместни проекти", каза в словото си префектът на Източна Македония и Тракия Георгиос Павлидис по време на удостояването му със званието „Почетен гражданин" на Смолян.
„Щастлив съм, че днес изпълних решението на Общинския съвет да връча най-високото звание на община Смолян на Георгиос Павлидис и Георги Чилингиров. В последните години българо-гръцките отношения имат много динамичен вид. От 2007 г. досега  присъствах на много срещи в Ксанти, Смолян, Атина и София и съм свидетел, че най-големите двигатели за развитието на българо-гръцките отношения са г-н Павлидис и г-н Чилингиров. И когато някой прави нещо от сърце и душа, то има резултат. Приятелството и добрите братски отношения нямат крайна точка. Двамата имат още много работа за вършене и нека бъдат живи и здрави. Ние всички сме с тях", каза след награждаването на двамата почетни граждани Мелемов.
„За мен този ден е специален в моя живот. Радвам, че г-н Павлидис е вече наш съгражданин. С него имаме дълго сътрудничество. Заслугата за отварянето на ГКПП-Златоград е изцяло негова. През 2011 г. проекта за ГКПП Рудозем-Ксанти беше върнат на изходната позиция и след като се завърна във властта през 2014 г., Павлидис  го доведе до търг за избор на изпълнител", посочи в словото си Чилингиров,  който 20 години укрепва  и развива българо-гръцките отношения. Той спомена и хората, които са дали принос в този процес -  областните управители Веселин Черкезов, Димитър Палагачев, Петър Фиданов, Димитър Кръстанов и Недялко Славов. От кметовете покойната Дора Василева, Костадин Чаталбашев и Николай Мелемов.
Почетните граждани бяха поздравени и от областния управител Недялко Славов. Смолянският кмет подари на Павлидис картина с родопски пейзаж с автор Марко Стойчев. 
24smolian.com 


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I