Близо 50 хороиграчи от различни градове на Холандия гостуваха в Мадан за първи път. Поводът за тяхната визита е интересът им към фолклора в Родопите и в частност- Мадан. Те бяха сърдечно посрещнати от секретаря на общината Бисер Минчев, който накратко ги запозна с историята, бита и културата на маданчани.
От своя страна гостите споделиха, че са посетили безброй страни и градове, но за първи път са в Родопите и за първи път в Мадан, но това, което виждат ще остане завинаги като неповторим спомен и място, на което винаги ще искат да се върнат.
Природата, гостоприемството на хората, чистотата и топлотата, която лъха отвсякъде са ключовите елементи, които правят Мадан неповторим.
Веднага след официалната част, гостите се отправиха към зала"Родопски кристал", където останаха възхитени от неповторимата гледка на автентичните експонати, изваяни от ръцете на природата.
След това се отправиха към площада в центъра на града, където се потопиха в ритъма на родопските хора и музика. Гостите успяха да чуят и видят изпълненията на самодейците от НЧ"Иван Вазов-1999" и да се насладят на кръшните стъпки на ТК „Родопски кристал", като почти всички бързо научиха стъпките и така гости и домакини се хванаха на общо вито хоро.
24smolian.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I