Учениците раздадоха „великденски" курбан за здраве

Абитуриенти избраха джамия за „купона" по случай завършването на средното си образование. Учениците от СОУ „Христо Ботев" в рудоземското село Чепинци организираха празнична програма в местния мюсюлмански храм навръх Великден. Стотици се събраха в централната джамия в неделя, където тийнейджърите бяха направили курбан за здраве и берекет, който бе раздаден на присъстващите.
„Вярата е свързана и с образованието. Ние вярваме, че можем да подобрим живота в страната ни с общи усилия. Просто хората трябва да бъдат по-добри и по-упорити заради добруването на всички ни", заявиха за 24smolian ученици, чийто празник по случай завършването започна още в началото на месеца.
На снимката: Централната джамия в Чепинци е в централно място в обществения живот на селото
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. От тия муджехидини в Чепинци какво друго да се очаква? Че и точно навръх Великден го направили, 20 дни преди баловете, помашка работа от радикален тип

    ОтговорИзтриване
  2. Тия училище за хафъзи ли завършват или светско, или то в Чепинци това е едно и също?

    ОтговорИзтриване
  3. А искаш ли рязан помашки хуй а ?Да видиш как ще ти хареса да ти е,,,,,,,,майката тъпа

    ОтговорИзтриване
  4. Самото християнство е заченато от грях( Не прелюбодействай !) А какво е станало. Бог отишъл(въпреки че не е бозайник) и оплодил първата семейна жена и сложил рога на мъжът и. После доброволно се оттеглил в старчески дом и доброволно предоставил двоя трон на наследника си Исус. А Исус яздил магаре :) Де и поповете по света да яздят магарета вместо скъпи лимозини. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Я си мери приказките и внимавай в картинката

      Изтриване
  5. Имама там е подготвен в Саудицка Арабия, да пропангандира Фанатиченислям,по скоро омраза срещу всички друговерци

    ОтговорИзтриване
  6. Вие по- добре си гледайте гейовете по манастирите и филмовите звезди като дедо Боре. Нас мюсюлманите има кой да ни ръководи-от Главно Мюфтийство!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Спрете бре хора, какво ви интересува къде и как ще празнуват, това ваш проблем ли е, место да пишете гнусотии аз ви съветвам да научите обичаите и традиции те на съседа.

    ОтговорИзтриване
  8. До 20,06: Рязаният го подай на сестра си или първата братовчедка, както е по стара помашка традиция

    ОтговорИзтриване
  9. bravo na uçenitsite patyat vi e pravilen koy kakto da da prikazva

    ОтговорИзтриване
  10. Безверието е най-страшно. Този, който не вярва в нищо, ням страх от никого, т.е. готов е да извърши и най-пъклените дела. Браво на тези деца, в крайна сметка те са избрали начина по който искат да празнуват. Плюещите ги да уважат тяхното решение, а не да търсят под вола теле.

    ОтговорИзтриване
  11. Имамите също не са в каручки, а в скъпи лимОзини, неграмотнико от 20,41. А лицемерието на помаците в този регион е пословично. През деня в джамията-вечер на масата на ракия и свинско, а младите с дрога. На следващия ден от трима хванати пияни в района зад волана-двама от Рудоземско

    ОтговорИзтриване
  12. 13:45 А вие сте християни само на празниците. Рлез другото време само грехове...та и поповете с вас. Чувал ли си от джамия да се краде дарение..ха.ха Ама от черкви и матастири крадат много яко...и се праскат яко през свободното време. Даже еднополово..ха..ха

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I