"Мен ме е страх, че Родопа планина вече не е българска", коментира пред Bulgaria ON AIR големият актьор Васил Михайлов.
"Седем пъти са сменяни имената на българо-мохамеданите. Как се живее така? И те вече са склонни да скачат срещу всеки, който ги засегне по някакъв начин. Търсят идентичността си. Чувам как дядо казва на внука си: "Ще ти купя колело, ако се запишеш в ДПС". Ние почти вече нямаме партии с чисти идеи", твърди още актьорът, пресъздал на екрана легендарния Капитан Петко войвода.
Според него политиката не е работа на хората на изкуството, но истината е, че политиците трябва да идват в театъра и да сравняват прогнозите си в политиката с мечтите на артистите.
Васил Михайлов смята, че има два много големи проблема - въпросът за земята ни, която я изкупуват с поставени лица и циганите, които вече ги правят мюсюлмани.
По думите му винаги ставаме жертва на това да си мерят шапките големите сили. Той призна, че е тръгнал да вярва на "сегашния водач" - Бойко Борисов, но на въпрос кое го е отказало от вярата, Михайлов обяви: "Зодията."
"Трябва лидер като Стамболов - и с едните, и с другите, така че България да има интерес", категоричен е той.
На въпрос как е станал такъв родолюбец, Михайлов разказа, че баща му е бежанец от гръцко, на 3 км от Одрин. Фамилията му всъщност е Чинаров.
"Баща ми и една моя леля остават в Стара Загора още през 13-та година. Там са си построили къщи. След това се жени, жена му почива, има двама сина, след това се жени за новозагорка, моята майка", разказва в ефир големият актьор. "Двамата ми братя умряха в казармата през две години - 1946 и 1948 година. Буйни бяха, единият отива да се къпе в Марица, скача от високо и се забива долу в пясъка. Живя няколко месеца парализиран и почина. Другият ни казаха, че се е самоубил, но той е ударен в корема. Заклевахме се с един приятел да открием кой го е самоубил, но не ми стигна един живот да го намеря", посочва той.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Г-.н Мехайлов,дано прочетете коментара ми. Религията не прави националноста . Ние сме по-българи от много християни. Исляма е българска религия от векове и е грешно да се пише "турска вяра"!!!Не е вярно за ДПС. Кога в Смолян например е имало кмет на ДПС? Тука вече говорите глупости. И стига спекулирайте с българите мюсюлмани(не мохамедани). Това има ефект на турцизация . Така да знаете!


    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I