Предимно имотни проблеми поставиха жители на Девин по време на приемната на народния представител от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова. Няколко човека, отзовали се днес на поканата да се срещнат с нея, се оплакаха от липса на възможност за реализация.
Възрастна жена изрази недоволството си от факта, че не всички пенсионери получават коледни и великденски надбавки. Тя разказа, че дъщеря й пътува на работа до Смолян по два часа в двете посоки, а работният ден в предприятието е 12-часов.
В приемната на д-р Дариткова участваха кметът на Девин Красимир Даскалов и председателят на местния парламент Руси Чаушев. Те взеха отношение по разискваните въпроси, които са в техните компетенции.   
 От своя страна кметът Даскалов постави на вниманието на Дариткова два проблема – за нуждаещ се от ремонт участък от входната артерия на Девин, и за все още непрехвърления път Михалково -Девин от НЕК на АПИ. По думите му зимната поддръжка на пътя се  възлага сезон за сезон, но по него и в момента има активирано свлачище.
Чаушев привлече вниманието й към една законова промяна, която създава огромни пречки на общини като Девин. Става въпрос за промяната от 24-ти декември 2015 г. в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, с която се въведе 5-годишна забрана за разпореждане със земи от остатъчния фонд след възстановяването на правата на собствениците. Той обясни, че заради тази забрана общината не може да се разпорежда с почти целия си земеделски фонд.
Д-р Даниела Дариткова се ангажира според възможностите й да помогне в решаването на всеки казус като потърси съдействието и на съответните компетентни органи. 24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I