Пампорово и Чепеларе се сляха в един зимен курорт. Двата ски центъра вече имат общо лого за следваща зима: "Пампорово - Мечи чал", обяви в Пампорово мажоритарният собственик на "Пампорово" АД Цветелина Бориславова.
Стопанинът на пистите и лифтовете в Пампорово - "Пампорово" АД, ще предлага общ продукт от следващата зима със ски център "Мечи чал". "Мечи чал" е в нашето лого неслучайно за следващия зимен сезон. Картите за съоръженията ще се продават за двете зони - Пампорово и Мечи чал, човек ще може да избира или само за Пампорово, или само за "Мечи чал", или общо и за двете да ползва лифт карта", каза Бориславова, цитирана от marica.bg. От следващата зима връзката за туристите между двата курорта ще става с бусчета. Те ще тръгват на 10 минути от специални спирки, които предстои да бъдат изградени. Ще се направи и специален паркинг в Чепеларе за туровете между двата курорта. Бусчетата вече са поръчани.
Междувременно е стартирана процедурата за изграждане на лифт, който да свързва двете ски зони на Пампорово и Мечи чал. Разстоянието между Пампорово и Чепеларе не е голямо - 9 км. "Пампорово" АД вече има от няколко години модерен лифт до с. Стойките, докъдето разстоянието е 7 км. Тази година "Пампорово" АД ще инвестира в цялостното заснежаване на основната писта "Мечи чал", като за целта ще се изгражда и помпена станция за изкуствен сняг.
"Ще се направят и доста корекции на самата писта, за да не е толкова опасна. На няколко места има опасни наклони, които ще се променят, за да е по-сигурна", каза Бориславова.
Ски център "Мечи чал" се стопанисваше от "Чепеларе курорт", създадено през 2007 г. с публично-частно партньорство с местната общинска администрация. Първоначално се инвестира в модерен 4-седалков лифт, ратраци, оръдия за изкуствен сняг, помпени станции, но дружеството затъна в 14 млн. лв. дългове и след няколко години на агония, в началото на февруари т.г.
Смолянският окръжен съд обяви „Чепеларе курорт" в несъстоятелност. Дружеството е заложено пред банката като обезпечение към заем, взет да се построи нов лифт. Освен финансови проблеми курортът имаше и административни нарушения, заради които трябваше да премахне цялата си система за изкуствен сняг. Сега собствеността му преминава към "Пампорово" АД. Заради тежките процедури, основните инвестиции в ски центъра и връзката му с лифт с Пампорово се планират да започнат през 2017 г.
"Работим за разрешителни за построяването на лифт между двете ски зони", заяви Бориславова.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I