Родопска чешма вече има и в побратимената на Смолян унгарска община Кишпещ. На церемонията по официалното откриване присъстваха председателят на Общинския съвет Славка Каменова, зам.-кметът Венера Аръчкова, общинският съветник Костадин Василев и директорът административната дирекция Емил Дурсев. Заедно с чешмата беше открита и Българска градина, където нашата делегация засади и първите рози. Аръчкова посочи, че проектът на чешмата е на Община Смолян, а идеята за изграждането й  възникнала миналата година, когато делегация от Кишпещ е била на посещение в Смолян. Тогава са им били подарени и 1500 разсади домати, които впоследствие са отгледани в парниците на общинското градинарско предприятие в Кишпещ, поддържащо обществените паркове на квартала на столицата Будапеща.
На церемонията по откриването на чешмата е присъствала и посланичката ни в Унгария Бисерка Бенишева, както и представители на българската общност в Унгария.
Като подарък от нашата делегация, любезните унгарски домакини са получили гювече с уникалния ни смилянски боб, рецепта за приготвянето му на английски език и подправки. 
Поканата за участие в церемонията е била отправена към община Смолян от кмета на Кишпещ Петер Гайда. Събитието се осъществява в рамките на сътрудничеството между двете общини и Програмата за побратимяване на градове. По време на програмата всички разходи на гостите са били поети от любезните домакини от община Кишпещ.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I