Стопани в Смолянско дадоха първите жертви на опасния за едрите преживни животни нодуларен дерматит. 30 крави ще бъдат убити, след като стана ясно, че сред двете стада има заболели от заразата. Те са собственост на животновъди в селата Кокорово и Билянци. Според експерти, заразата е дошла от съседна Гърция.
Както вече 24smolian.com писа, в редица общини се въведе забрана за свободно придвижване на крави именно с цел ограничаване на разпространението на опасното заболяване. Очаква се да бъдат взети допълнителни мерки, посочиха от Областна администрация.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I