Един от топ терористите на „Ислямска държава", действащ в Европа, се е опитал да прекоси границата между Гърция и България, но не е успял. Това съобщават белгийски медии, отразяващи съдебното заседание срещу съучастниците на обезвредените терористи при операцията в източния белгийски град Вервие.
Абделхамид Абауд трябвало да се присъедини към джихадистите във Вервие, като не е изключено избраният от него маршрут през граничната бразда да е бил на територията на област Смолян.
През януари м.г. Абауд се намирал в Атина и координирал по телефона с джихадистите във Вервие преминаването си през границата. В крайна сметка той решил да пътува със самолет като наел проститутка, с която да изглеждат като семейство. Не се уточнява на кое летище Абауд е бил засечен с фалшивите документи, нито на какъв полет е искал да се качи.
Всички тези данни се съдържат в записи на телефонни разговори, осъществени от Абауд в навечерието на антитетористичната операция във Вервие и атентатите в Париж.
През ноември м.г. Абауд ръководеше на терен атентатите във френската столица и бе убит при операцията на френските специални сили в „Сен-Дени".
Той е определен от властите като „най-високопоставения оперативен работник" на ИД в Европа.
Припомняме, че само преди дни в Златоград бяха задържани 22-ма афганистанци, преминали незаконно границата в бус с български шофьор. Десетимата мъже и жени получиха условни присъди. Те са пътували нелегално заедно с 12 деца. Крайните им цели са били Германия и Австрия. Нито един от мигрантите не бе свързан с терористични групировки.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I