Пловдивчанка поиска 15 млн.лв. обезщетение от съда в Смолян за нанесени вреди след решение на магистратите. 53-годишната Мария Ставрева е подала жалба до Върховния касационен съд, съобщава „Марица".
Съдебните битки за бизнесдамата започват преди 10 години. През 2006 г. Окръжният съд в Смолян постановява с решение изключването като съдружник от пловдивската фирма "Брейнсторм - 2001", която стана известна покрай сагата с боклука на Пловдив и бившето предприятие "Еко глобал".
На горна инстанция две години по-късно се отменя актът на Смолянския съд, но жената не е вписана отново като съдружник във фирмата. В дружеството пък настъпили промени с нови съдружници, увеличен и преразпределен капитал.
Делото за изключването като съдружник е гледано в Смолян, тъй като двете дружества до миналата година били регистрирани в родопския град. Сменяли си седалището от адрес на адрес, като последно обявили, че са на бул. "България" 2, което е адресът на областната болница, припомнят от „Марица".
Ставрева завежда два иска срещу Смолянския съд. Единият е за това, че е претърпяла имуществени вреди от 14 900 000 лв. Сумата е изчислена на база цената на 250 дяла от капитала на "Брейнсторм - 2001". Вторият иск е за обезщетение за неимуществени вреди от 100 000 лв. за душевните болки и страдания, които нанесло решението на магистратите. Процесът първо минал през Пловдивския окръжен съд, но искът е отхвърлен. В Апелативния съд претенцията отново не е уважена.
Според пловдивските магистрати, жената не е успяла да докаже виновно поведение на съдията, постановил решението за изключването като съдружник. Съгласно конституцията, магистратите не носят наказателна отговорност за служебни действия и постановени от тях актове, ако не са умишлено престъпление, каквото в случая нямало. Размерът на вредите не бил доказан, както и връзката им със съдебния акт, сочат в мотивите си от съдебния състав.
24smolian.com 
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I