Наетите лица по трудово и служебно правоотношение в област Смолян към края на март 2016 г. се увеличават с 1.8% спрямо края на декември 2015 г. и достигат 31.0 хил., като увеличението на наетите в обществения сектор е с 2.9%, а в частния сектор - с 1.4%, съобщиха от ТСБ-юг – Смолян. Спрямо края на четвъртото тримесечие на 2015 г. увеличение на наетите лица се наблюдава в икономическите дейности „Административни и спомагателни дейности" - с 46.7%, „Други дейности" - с 23.1% и „Преработваща промишленост"-5.8%. Най-голямо намаление на наетите лица по трудово и служебно правоотношение е регистрирано в „Строителство" - с 13.1%, „Професионални дейности и научни изследвания " - с 11.0% и „Операции с недвижими имоти" - със 7.6%. В структурата на наетите лица по икономически дейности най-голям е относителният дял на наетите по трудово и служебно правоотношение в дейностите „Преработваща промишленост" и „Търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети" - съответно 39.3 и 10.4%.В края на март 2016 г. наетите лица по трудово и служебно правоотношение в област Смолян са с 2.6% повече в сравнение със същия период на предходната година, като увеличението на наетите в частния сектор е с 3.8%, а в обществения сектор наетите по трудово и служебно правоотношение намаляват с 1.0% .
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I