Осъдиха Общината заради борчове за зимно поддържане

Зимното поддържане, снегопочистването и опесъчаването в Девин по времето на кмета Цветалин Пенков е било на… „вересия". Натрупаните задължения към фирмата-изпълнител в периода 2012-2014 година пък ще струват на местната хазна 81 999 лева само за обезщетения за забава на плащанията. Това стана ясно след като дружеството, отговарящо за зимната поддръжка потърси правата си в съда.
Неплатените фактури са от 258 до 109 322 лева, а общият размер на неразплатените задължения по време на мандата на Пенков са в размер на 386 082 лева. Сумите са натрупани след изпълнение на договор зимно поддържане, снегопочистване и опесъчаване, както и свързаните с него доставки и превоз на пясък, както и допълнителни услуги, свързани с тези дейности, регламентирани чрез възлагателни писма. Контрактът е бил сключен през 2010 година.
Окръжните магистрати в Смолян осъдиха Общината да заплати всички дължими суми, както и обезщетения за всяка едно просрочено задължение.
Припомняме, че срещу бившия кмет на Девин бе образувано досъдебно производство за престъпление по служба. Разследването срещу Цветалин Пенков е за сключен договор с фирма за почистване на опашката на яз.„Цанков камък", който е ощетил общината.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I