Под егидата на областния управител Недялко Славов и кмета на община Смолян Николай Мелемов, талантите от ФА „Родопа" изпълниха части от „Музикална картина" за спектакъла „Невястата", чиято премиера ще е през октомври тази година.        
Организатор, водещ и сценарист на събитието в сградата на Областна администрация беше заместник-областният управител Андриян Петров, който приветства гостите и изказа благодарности към кмета на община Смолян, както и към всички творци и изпълнители, за богатата културна програма през изминалия месец, като отбеляза, че представлението е чудесен финал на Майските празници. „Откакто г-н Славов е областен управител, ние сме си поставили за цел по-често в тази сграда да има културни мероприятия, които да разчупят представата, че това е само една сграда, в която се вършат някакви странни неща", заяви Петров.
Оркестърът и хорът към ФА „Родопа", под ръководството на Николай Балабанов, демонстрираха за пореден път музикалния си талант и величието на българския народен дух.
Областният управител Недялко Славов изрази благодарност към ФА „Родопа" за чудесните изпълнения, които огласиха Атриума на Областна администрация. „Вие за пореден път ни заредихте с много позитивизъм, оптимизъм и гордост, че сме родопчани. Сигурен съм, че с този спектакъл ще пожънете много заслужени аплодисменти. Надявам се, ще се съгласите с мен, че нищо друго не пасва на тази зала така добре, както родопската песен. Присъствието на всички, които сме тук, е доказателство за една кауза, която ни обединява, и това е родопската песен, българският фолклор. В ежедневието има много каузи, които могат да ни обединяват, които могат да ни карат да работим заедно, така че усилията, които полагаме да имат резултат, за да има по-добро бъдеще за нас и за нашия регион. Нека да търсим тези каузи!", след което Славов подари кошница цветя на изпълнителите от ансамбъла, като им пожела здраве, творчески и лични успехи.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Факт е, че почти нищо не вършите

    ОтговорИзтриване
  2. И коя е публиката на това представление? Държавните чиновници. Вместо да работят, те си слушат концерти и представления. Айде уво на тия търтеи

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I