Общината в Мадан започна активни действия за премахването на всички незаконни постройки от тип „допълващо застрояване" според Закона за устройство на територията. Това са всички кокошарници, кошари, обори, навеси, беседки и други, които попадат в регулацията на града, в междублоковите пространства, по незастроени терени и други.
Проблемът с незаконните постройки датира повече от 20 години. Още в самото начало на града, необезпокоявани стопани, години наред без всякакви разрешителни изграждат най-различни помещения, в които отглеждат своите животни, въпреки закона.
Неугледните постройки вече са премахнати, а от Общината призовават всички жители, стопани на подобен тип незаконните кокошарници и колиби да ги премахнат в минимални срокове. Ако това не бъде изпълнено, те ще бъдат глобени според действащата нормативна уредба, посочиха от общинската администрация.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. мадан се обезлюдява ежечасно, пък те за кокошкарници мислят. ей, фури, работа осигури за хората. като имат работа няма да имат кокошкарници

    ОтговорИзтриване
  2. Правилно. До кокошарниците ли опряхте..В Мадан останаха ли хора вобще?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I